John Deere S700 skurtresker tresker i solnedgang
John Deere S700 blir erstattet av S7.

John Deere oppgraderer S

Nøkkelordet er komfort på landbruksmesse i Texas.

Publisert

Under Commodity Classic, ei stor landbruksmesse i Texas, lanserte John Deere en rekke nyheter onsdag. Blant annet har de nå kommet med et beist av en beltetraktor, kalt 9RX 830 med hele 913 hestekrefter som makseffekt. Men også den grønne treskerparken oppgraderes.

Treskerserie med ny motor

Felleskjøpet selger i hovedsak T-serien fra John Deere, men det slenger en og annen S i blant også. Tidligere har serien hatt navnet S700. Nå blir de hetende S7 i stedet, men det har også blitt gjort endringer på det mekaniske. Serien får en ny motor på enten 9 eller 13, 6 liter avhengig av hvilken modell du velger. Serien vil inneholde fire modeller fra 367 (John Deere S7 600) til 617 hestekrefter (John Deere S7 900). 

Fellesnevneren er at dette er motorer som leverer mer krefter på lavere turtall enn forgjengeren. Treskeren har også fått et nytt system for å spre halmen bedre. Det nye systemet skal gjøre at resultatet blir jevnt og pent, selv med et 45 fots skjærebord, og det nye systemet stjeler færre hestekrefter fra drivverket. 

Komfort, komfort, komfort

Det skal ikke være nødvendig med støvmaske og hørselvern i S7-serien. Det var det nok ikke i den gamle S-serien heller, men nå får i hvert fall serien ei ny hytte med det John Deere kaller hjørnekontor-komfort. Her skal det altså kunne sitte en fisefin direktør. 

Den nye hytta skal inneholde mer oppbevaringsplass, bedre ventilasjonsmuligheter for føttene, et mer komfortabelt sete og større vinduer for bedre sikt. Hytta har selvsagt den nye G5-terminalen. Samtidig har hytta et helt nytt display i den ene hjørnestolpen. JD-link og integrert GPS-antenne er standard. 

Powered by Labrador CMS