Inviterer til treskerduell

Felleskjøpet og John Deere er såpass sikre på skurtreskerne sine at de inviterer konkurrenter til duell.

Publisert

Felleskjøpet inviterer bønder og entreprenører som har skurtreskere av merkene Claas eller New Holland til konkurranse. Blir du trukket ut som deltaker og klarer å slå John Deere-treskeren vinner du 150 000 kroner.

Konkurransen foregår ved at passende deltakere trekkes ut. En John Deere-tresker som tilsvarer deltakerens tresker blir så kjørt hjem til deltakeren. Et eksempel er en John Deere T550 mot en Claas Lexion 650. Treskerne skal så kjøre side om side. Kjørehastigheten skal være lik og den som legger igjen minst spillkorn vinner. Spillkornet måles med spillpanner i stående åker i tre omganger. Et sett settes ut 120 meter inn i skåra, deretter kommer de to neste settene med 100 meters mellomrom.

Registrering for å kunne bli trukket ut som deltaker foregår på Felleskjøpets nettsider fram til 15. juli. Det vil bli trukket ut maks to utfordrere som må oppfylle en rekke krav. Du må blant annet ha en jevn og fin hveteåker og bo innen en fornuftig avstand fra en forhandler som har en tilsvarende John Deere-tresker på plass.

Grunnen til at det kun er eiere av Claas- og New Holland-treskere som kan delta er fordi dette er de merkene John Deere i Europa ser på som de største konkurrentene. Opplegget følger en mal fra tidligere konkurranser som John Deere har hatt over store deler av Europa.

Powered by Labrador CMS