JBC 403E elektrisk minilaster.
403E er JCB sin nye elektriske minilaster.

JCB med helelektrisk nytt

403E er en ny elektrisk kompaktlaster fra JCB.

Publisert

Lasteren er helelektrisk og litium-ion batteriet har en kapasitet på 20 kW. Ifølge produsenten skal det være mulig å kunne kjøre opp til en full arbeidsdag på ei ladning. Det vil i praksis si at det skal gå an å være like produktiv med den elektriske versjonen som med den dieseldrevne 403.

Tre kjøremoduser

Lasteren er utstyrt med to uavhengige elektriske motorer, en for drivlinja og en for hydraulikk. Motoren til framdrifta har en effekt på 33,4 kW og du kan vele mellom tre ulike kjøremoduser. Du veksler mellom modusene via en bryter på toppen av joysticken. De ulike modusene bestemmer blant annet maks kjørehastighet, ytelse og følsomhet. Den høyeste hastigheten er 20 km/t. Du kan få lasteren enten med åpen differensial eller med differensialsperre. Det er også mulig å velge mellom ulike dekkbredder, avhengig av bruken.

Mulig å hurtiglade

Ladning via 1-fas 230V tar 8 timer, men du kan også bruke en hurtiglader via 3-fas. Da er ladetiden 2 timer. Den elekstriske 403 har samme laster som den dieseldrevne varianten. Standard har lastearmen en løftehøyde på opp til 2,9 meter, men høyløft-versjonen når 3,1m opp. Tipplasten er 972 kg med pallegafler og egenvekta er 2671 kg. Det er mulig å bestille lasteren med hengerfeste bak og ekstra vekt for å øke tipplasta.

To uttak og konstant modus

Du kan få maskina med opptil to proporsjonale oljeuttak, som begge kan kjøres i konstant modus. Hydraulikken har to ulike moduser. Den ene er skuffe modus for dynamisk respons på spaken og den andre er pallegaffelmodus for økt presisjon. Du velger mellom disse via betjeningskonsollen. 403E har mulighet for enten åpen eller tett hytte. Sistnevnte kommer i tredje kvartal i år.

Dagfinn Søgård, som er ansvarlig for produkt og teknisk support på JCB i Rosendal Maskin opplyser at de har solgt flere maskiner. De første lasterne er ventet å komme til Norge i måneskiftet juni/juli.

Powered by Labrador CMS