Flere svenske minkfarmer står i dag tomme og er klare til å ta imot danske minkoppdrettere. Foto: Colourbox.com
Flere svenske minkfarmer står i dag tomme og er klare til å ta imot danske minkoppdrettere. Foto: Colourbox.com

Danske minkbønder emigrerer til Sverige?

Flere danske minkoppdrettere vurderer å flytte til Sverige etter at næringa ligger med brukket rygg i hjemlandet. Svenske kollegaer er positive.

Publisert

Flere svenske minkgårder står i dag tomme og danskene kan bare rykke inn og begynne umiddelbart, forteller en representant for den svenske bransjeorganisasjonen Svensk mink til ATL.

Det forutsetter imidlertid at svenske landbruks- og veterinærmyndigheter gir grønt lys for dette midt oppi en alvorlig pandemi. De svenske folkehelsemyndighetene vil sikkert også ha et ord med i laget.

Tar turen over Øresund

Etter at den danske regjeringa beslutta at samtlige 15 millioner mink i landet skulle avlives som følge av at et mutert virus ble oppdaget i noen minkfarmer, har danske minkbønder sett etter mulige alternative produksjoner på garden. I forrige uke kunne vi fortelle om en minister som foreslo å begynne fiskeoppdrett på land.

Nå har altså danske pelsdyroppdretter kastet sine øyne på Sverige. Hvor mange oppdrettere som lukter på denne muligheten, er fortsatt noe uklart, men det er fra før av et godt samarbeid mellom de to landene innen næringa.

I tospann med svenske oppdrettere?

Som sagt står det en del pelsdyrgårder tomme i Sverige hvor produksjonen raskt kan startes opp. Svensk mink ser også for seg at danskene samarbeider med svenske oppdrettere for dermed å øke produksjonen. Men mye står og faller med hva svenske myndigheter foretar seg framover når det gjelder å få kontroll på viruset.

Powered by Labrador CMS