Det ser ut til at det ikke vil komme dyr i de danske minkburene igjen før i 2023. Foto: colourbox.com

Danmark forbyr minkoppdrett i et år til

Den danske regjeringen foreslår å forlenge forbudet mot minkoppdrett ut 2022.

Publisert

Danmark innført et midlertid forbud mot minkoppdrett i fjor høst etter det ble oppdaget koronasmitte hos danske mink. Samtidig ble det vedtatt å avlive all mink i landet.

Flertall for forlengelse

Produksjonsforbudet gjaldt ut 2021, men med mulighet for forlengelse i 2022. Det er denne forlengelsen som nå ligger an til å bli vedtatt. Den danske landbruksministeren har drøftet saken med de ulike partiene i Folketinget og hevder at et flertall av de folkevalgte støtter et slikt forslag.

Opprinnelig skulle minkforbudet vare ut dette året, men en ny vurdering fra Statens Serum Institut (SSI) har gitt støtet til en forlengelse av forbudet. Her står det at å holde mink i Danmark vil medføre en helserisiko av ukjent omfang.

Minkoppdrettere i harnisk

I går og i dag har Ritzau Bureau og mange danske medier hatt nyheten som toppsak. Danske minkavlere er i harnisk og føler seg ført bak lyset. De frykter at dette er starten på et permanent forbud mot minkoppdrett.

- Regeringen har nedklassifiseret korona som en samfunnsskritisk sykdom, og da gir det overhovedet ingen mening å forlenge et koronforbud som utelukkende er rettet minkavl, sier interesseorganisasjonen Danske Minkavlere i en pressemelding.

Samtidig skriver landbruksavisen.dk at pelsauksjonen Kopenhagen Fur har solgt 1,3 minksskinn i år til en gjennomsnittspris på 323 kroner.

Powered by Labrador CMS