Både Igland og Trygg består som merkevarenavn selv om de nå blir ett firma under Nøsted &.

Nøsted slår sammen åtte til én

Igland og sju andre firma i Nøsted Gruppen blir nå slått sammen til Nøsted &.

Publisert

Nøsted Gruppen er en paraplyorganisasjon som huser åtte selvstendige firmaer der Nøsted Kjetting AS eier 100 prosent i samtlige datterselskap. Nå skal disse åtte bli til ett firma.

– Dette er et strategisk grep vi tar for å styrke merkevaren vår og konkurransekraften generelt. Ved å samle de åtte selskapene i ett kan vi jobbe mer spisset med salg og markedsføring og styrke produktutvikling og innovasjon, sier Merethe Nøsted von Zernichow, administrerende direktør i Trygg Nøsted Kjetting, til Bedre Gardsdrift.

Ingen mister jobben

I tillegg til Trygg Nøsted Kjetting, er det snakk om fire firma i Norge: Igland AS, Kjættingfabrikken, Mandal Maskinering og Marwin Løfteteknikk. Videre er er det tre firma i utlandet Nosted Mechanika i Litauen, Chain Select i Kanada og White Mountain Chain i USA. Alle disse skal heretter samles under navnet Nøsted &.

– For de ansatte vil det bety ny ledelse og nye måter å jobbe på, og for enkelte nye arbeidsområder, men alle vil ha en plass i det nye selskapet, sier von Zernichow.

Igland består

Av disse er det kanskje Igland våre lesere har et sterkest forhold til. Igland ble startet opp av Per Igland i 1947, og navnet ble for mange forbundet med vinsjer og skogsutstyr. Senere kom også snøutstyr inn i porteføljen.

Igland ble kjøpt opp i 2001, men selv om Igland i flere år har vært eid av Nøsted Gruppen, har de beholdt det tradisjonsrike navnet. Det skal de også fortsette med etter at de blir innlemmet i Nøsted &.

– Både Igland og Trygg Kjetting vil bestå som merkenavn, selv om de nå blir en del av Nøsted &, sier Merethe Nøsted von Zernichow.

Lanseres på Agroteknikk

Hun innrømmer at de ikke har regnet på kostnadene ved omstruktureringen, men sier at de er trygge på at det vil lønne seg på sikt.

– Det er en kostnad som vi er sikre på at vi vil få igjen for, blant annet ved å effektivisere og eliminere en del dobbeltarbeid. Dette er et grep vi tar for å sikre en trygg plattform og fremtidig vekst, sier von Zernichow.

Den nye identiteten blir lansert under Agroteknikk senere denne uka. Da vil du finne produkter fra både Igland og Trygg Nøsted Kjetting i hall D hos Nøsted &.

I samme hall vil du også finne standen til Bedre Gardsdrift, stand D02-05. Ta gjerne turen innom!

Nøsted Gruppen

  • Nøsted Kjetting ble etablert i 1939.
  • Alf Arne Nøsted ledet Nøsted Gruppen fram til 2016. Datteren Merethe Nøsted von Zernichow tok da over.
  • Nøsted Gruppen har fram til nå bestått av åtte selvstendige firma: Igland AS, Kjættingfabriken, Marwin Løfteteknikk, Mandal Maskinering, Nøsted Kjetting, Nosted Mechanika, Chaine Select og White Mountain Chain.
  • Hovedkvarteret ligger i Mandal, men selskapet er også representert i Grimstad, Kragerø, Litauen, Canada og USA.
  • Selskapet har rundt 370 ansatte og en konsolidert omsetning på om lag 350 millioner kroner.
Powered by Labrador CMS