Foto: Moving Floor

Moving Floor nå også til gris

De svenske bingene med selvrensende gulv kommer nå også til gris.

Publisert

Moving Floor er et svensk selskap som har blitt kjent for sine finurlige båser og binger. Disse har et bevegelig gulv som gjør at bingene og båsene renser seg selv.

Tidligere har de hatt binger til kalver og liggebåser til kuer med disse gulvene. Nå kommer det også en egen binge til griser. Disse bingene testes nå i Sverige med ti slaktegriser i hver binge, skriver svenske Jordbruksaktuelt. Fellesnevneren er det bevegelige gulvet som renser bingen 10-15 ganger i døgnet. Bildet over er av en kalveboks, men på grisebingen er fôrbrettet felt inn i langsiden av bingen. Ellers ser de stort sett like ut. Selve ramma er laget av galvanisert stål, og den bevegelige matta på gulvet kalles for "ultraresistent".

Poenget med Moving Floor i griseproduksjon er å få ned amoniakknivået i fjøset. I følge det svenske firmaet reduserer disse bingene amoniakken med 95 prosent på grunn av den stadig rensende bingen.

Men på grunn av at det stadig renses må det selvsagt tilføres nytt strø. Derfor er konseptet basert på å ha en strørobot i ene enda som går på skinner mellom bingene. Ut på andre siden kommer altså gjødsla. I denne enden er det tenkt en form for skraperobot nedi ei renne i fjøsgulvet.

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS