Politiet skal foreta tekniske undersøkelser av traktoren involvert i ulykken. Foto: YayImages
Politiet skal foreta tekniske undersøkelser av traktoren involvert i ulykken. Foto: YayImages

Undersøker sikten fra ulykkestraktoren

Etter den tragiske ulykken i går hvor en kvinne omkom etter å ha blitt påkjørt av en brøytetraktor, undersøke nå politiet om dårlig sikt kan ha bidratt til ulykken.

Publisert

Det var i går at en kvinnelig syklist i 40-årene omkom etter sammenstøt med en traktor med brøyteutstyr i Oslo. Sjåføren, en 19-år gammel mann, er nå siktet for brudd på Vegtrafikkloven §3, som sier at "Enhver skal ferdes hensynsfullt og være aktpågivende og varsom så det ikke kan oppstå fare eller voldes skade og slik at annen trafikk ikke unødig blir hindret eller forstyrret."

Dårligere sikt pga fres?

Etterforskningsleder Anders Strøm ved Oslo Politidistrikt ønsker ikke å uttale seg om hvordan ulykken har skjedd, men han bekrefter at de har tatt beslag i traktoren. Det skal gjennomføres tekniske undersøkelser av traktoren, blant annet for å undersøke sikten fra førersetet.

- Brøyteutstyret kan ha forsårsaket dårligere sikt, sier Strøm til Bedre Gardsdrift.

Vanlig brøyteutstyr

Ulykkestraktoren det er snakk om er en Fendt 720 Vario, og brøyteutstyret er en frontmontert snøfres fra Dalen. Dersom etterforskningen skulle vise at brøyteutstyret har ført til dårligere sikt, vil det potensielt kunne få konsekvenser både for andre brøytesjåfører og for produsenter av snøutstyr.

Etterforskningen er fremdeles i en tidlig fase.

Relaterte artikler

Powered by Labrador CMS