Harald Brække fra Aremark er i gang med våronna.
Harald Brække har startet våronna.
4-skjærs Kverneland slepeplog igang på jordet.

Våronna er i gang i Østfold

HELT PÅ JORDET: Harald Brække er en av de første som er i gang med våronna i Østfold.

Publisert

Sola skinner, og etter en kald vår er det omsider litt vårfølelse i lufta når Bedre Gardsdrift fredag ettermiddag er på tur gjennom Aremark i Østfold. De fleste stedene ligger jordene fremdeles urørte, men idet vi suser forbi Fange gård, får synet av måker i lufta over nypløyd jord oss til å trå på bremsa.

På et 35 dekar stort jorde har Harald Brække satt plogen i jorda for første gang i år. Gjennom den blonde, nedvisna halmen er to brune striper med nyvendt jord i ferd med å vokse fram.

– Nei, er jeg den første som er utpå? Det tror jeg ikke, sier Harald når vi stanser ham. Det har han kanskje rett i, men han er i alle fall den første vi ser ute på jordene denne dagen.

Traktoren han bruker er en John Deere 6830, og bak den henger en Kverneland 4-skjærs slepeplog.

Jordet han er i gang med å pløye er leiejord, og totalt driver han rundt 500 dekar med korn. I tillegg har han mellom femti og åtti mål med gras som han benytter til ammekuene han startet opp med i fjor.

Helt på jordet

Da vi spurte brukerne av nettsida vår hva de savnet, var det flere som ønsket mer stoff fra garder rundt omkring.

De fyldige gardsreportasjene og de grundige testene vil fortsatt være forbeholdt bladet, men framover håper vi å kunne bringe dere små snutter fra gardslivet her på nettsiden.

I serien Helt på jordet stopper vi på våre turer rundt omkring i Norge og tar en kjapp prat med bønder på jordet.

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS