Plantedrikken blir nå laget på havre dyrket i Norge.
Plantedrikken blir nå laget på havre dyrket i Norge.

Nå kan du drikke norsk havre

Stadig flere bytter ut melk med plantedrikker. Nå vil Tine sikre seg noe av dette markedet med en drikk basert på norsk havre.

Publisert

Gryr er riktignok ingen nyhet, men bruken av norsk havre i drikken er det.

- Plantebasert er ikke en døgnflue eller en forbigående trend, men et behov som har kommet for å bli, mener Gunnar Hovland, konsernsjef i Tine.

300 tonn havre

Havredrikken er et resultat av et samarbeid med Norgesmøllene. Om lag 75 bønder på Østlandet leverer havren, og det går med over 300 tonn med norske havre til å produsere det foreløpige volumet for i år.

- Det kommer også Tine-bonden til gode siden deler av overskuddet til Tine går tilbake til de 9000 melkebøndene som eier meierisamvirke, sier han i pressemeldingen.

Ifølge pressemeldingen har de ambisjoner om å ta en større posisjon innen plantebasert mat og drikke. Det innebærer blant annet at de kommer med flere alternativer til melkeprodukter.

- Allerede nå lanserer vi Gryr Revet, et plantebasert alternativ du kan bruke til for eksempel taco og pizza, sier Linn Sinnes Abrahamsen i Tine.

Norsk havre, svensk produksjon

Men om havren er norsk, skjer produksjonen over grensa hos söta bror. Neste steg er derfor å ta produksjon hjem til Norge. Det avhenger dog av at forbrukerne faktisk vil ha produktet slik at det lønner seg å investere i produksjonen.

Powered by Labrador CMS