Skal dere være med i årets havre-NM, må dere melde dere på før første såkornet går i jorda. Ill.foto: S. Bigseth
Skal dere være med i årets havre-NM, må dere melde dere på før første såkornet går i jorda. Ill.foto: S. Bigseth

Svenskene kaster seg inn i havre-NM

Når Havremesterskapet 2018 går i gang, er det med et svensk lag på deltakerlisten.

Publisert

Åpent Norsk Havremesterskap 2018 er den offisielle tittelen på havre-NM som arrangeres av Norsk Havreforening med hjelp fra Norsk Landbrukrådgiving, men det utelukker ikke deltakelse av söta bror. I år deltar nemlig et svensk lag fra Hushallningselskapet Vest (den svenske forsøksringen) i konkurransen.

I tillegg til svenskene stiller blant annet FK Agri, Strand Unikorn, Fiskå Mølle, Grønn gjødsel, Steinkjer Kornsilo og Østfoldkorn med lag. Og det er ikke for sent å hive seg med om du og naboer eller venner har lyst å ta opp kampen om å bli de beste havredyrkerne i Norge. Frist for påmelding er 30. april (eventuelt tidligere i de sørligste delene om forholdene er lagelig).

Målet med konkurransen er å øke produksjonen av norsk mathavre til havregryn og å bedre kvaliteten på havre både til mat og fôr. God avling og god kvalitet gir også det beste resultatet til bonden. Konkurransen går ut på å få størst overskuddet/dekningsbidrag når kornet er solgt og kostnader er dekket, heter det i pressemeldingen fra Norsk Havreforening.

Relaterte artikler

Powered by Labrador CMS