De nye V8-pressene lar deg produsere rundballer fra 0,6 til 1,9 meter.
De nye V8-pressene lar deg produsere rundballer fra 0,6 til 1,9 meter.

McHale øker størrelsen på presser med variabelt kammer

Til neste sesong kan du få rundballepresse med variabelt kammer helt opp til 1,9 meter.

I en ti års tid har McHale tilbudt V6, ei rundballepresse med variabelt kammer fra 0,6 til 1,68 meter. Etter innspill fra brukerne kommer de nå med presser med enda større kammer, helt opp til 1,9 meter.

Med og uten kutting

Det er to nye rundballepresser med variabelt kammer de nå introduserer. Rundballepressa McHale V8940 er uten kutting mens McHale V8950 har kutter med 15 kniver. Det skal gi en teoretisk kuttelengde på 65 mm. Som tilvalg kan du få et knivoppsett som gjør det mulig å velge om du vil gjøre med eller uten kniver eller om du vil sju eller åtte kniver i bruk.

Fra den minste størrelsen på 0,6 meter kan du så øke størrelsen på rundballene i intervaller på 10 mm. Dette, sammen med tetthet og antall lag med nett, kontrollerer du fra styreboksen i traktoren.

30 prosent mer

McHale hevder at pressene skal pakke hardere. Dette, sammen med økt diameter, betyr at du kan få presset 30 prosent mer gras inn i en 1,9 meter rundballe enn det det du klarer i en 1,68 meters rundball med V6-pressa. Det betyr igjen færre rundballer å handtere og mindre plastbruk.

Manuelle smøreblokker er standard på maskinene, men på V8950-pressa kan du få automatisk smøring som tilvalg. Det fungerer som på V6-pressene, der systemet leverer fett hver gang pressekammeret blir åpnet.

I Norge er det Maskindrift som er importør av McHale.

Powered by Labrador CMS