Wee.no lanserer det kinesiske merket Nante i Norge. Pressefoto: Wee.no
Wee.no lanserer det kinesiske merket Nante i Norge. Pressefoto: Wee.no

Wee introduserer nye gravemaskiner fra Kina

Mens ett kinesisk gravemaskinmerke nylig har forsvunnet, kommer et nytt inn på markedet når Wee nå lanserer Nante i Norge.

Publisert

Felleskjøpet har tidligere forsøket seg med små kinesiske gravemaskiner. De lyktes ikke med sin satsing på Yuchai og måtte kaste inn håndkleet i fjor.

Det tar dog ikke motet fra Wee.no. De forsøker seg nå med et annet kinesisk gravemaskinmerke, Nante.

Minigraver først ut

I første omgang er det minstemann i serien, Nante NT10, som bli lansert.

– Det er stor etterspørsel etter mindre og prisgunstige gravemaskiner som ikke krever maskinførerbevis. Derfor er det naturlig at NT10 blir vår første modell fra Nante på det norske markedet. Dette er en kraftig liten maskin som har et bredt bruksområde, og vi har allerede merket oss interessen for modellen, forteller maskinansvarlig i Wee.no, Jan Sigurd Bakken.

Følger opp med større modeller

Nante NT10 har en egenvekt på 910 kg. Den er utstyrt med en 11,5 hk énsylindret dieselmotor og har en toppfart på 4,5 km/t. Den har hurtigkobling på skuffa og en maksimal graverekkevidde på rett under 3 meter. Maksimal gravedybde er på 1375 mm.

Wee.no fortsetter med modellene NT18 på 1,9 tonn og NT50R på 5 tonn, som snart blir tilgjengelige på det norske markedet.

Utover Nantes er Wee.no importør av traktormerket DongFeng, som det selges en liten håndfull her i landet av hvert år, samt hjullastere fra RWX.

Kjøpe brukt?

Vurderer du å kjøpe brukt gravemaskin? Da bør du få med deg artikkelen i BG 06/17. Der gikk vi igjennnom hva du bør se etter og passe på når du skal kjøpe brukte gravemaskiner. Hvis du ikke er abonnent og har bladet liggende hjemme, kan du kjøpe det her.

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS