Foto: Orkel

Orkel med pick-up-rive

Kommer både som slep og frontmontert.

Publisert

Orkel lanserte tirsdag sin første pick-up-rive. Disse rivene har tatt en større og større del av markedet rundt omkring i Europa de siste årene, og nå slenger altså Trøndelags-bedriften seg med på trenden.

Pick-up-rivene sørger for mindre skader på stråene, samt mindre jord og rusk i fôret.

Orkel kommer med tre modeller; to frontmonterte og en slep. De frontmonterte har en arbeidsbredde på 2,95 og 3,45 meter og sleperiva strekker seg over 4,95 meter (denne kan sideforskyves). De krever maks 120 hester (slep) og en oljemengde på 60 liter i minuttet. De er konstruert for en fart opp til 20 km/t hvor de da skal klare henholdsvis 60, 70 og 100 dekar i timen. Kjører du med både den største frontmonterte riva i tillegg til sleperiva, har du en arbeidsbreddet på 9 meter og skal kunne rekke over 180 dekar i timen.

Båndet kan kjøres begge veier og er, som alt annet på riva, fullstendig hydraulisk. Orkel skiller seg derimot ut med at rivene har en seksjonsfordelt oppbygning som gjør at den følger terrenget bedre. Det kan også følge med lederull og materotor, som skal sikre bedre flyt.

Orkel bemerker at ikke blir levert mange i 2018, bare noen få av de frontmonterte. Produksjonen av sleperiva starter ikke før i desember, så den blir leveringsklar til 2019-slåtten.

Orkel AIR er utviklet i et samarbeid mellom SIP og Reiter.

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS