V 9200-kombinasjonen har en arbeidsbredde på 9,2 meter.
V 9200-kombinasjonen har en arbeidsbredde på 9,2 meter.

Nå kommer Pöttinger med butte­rfly mer egnet til norske forhold

De nye slåmaskinene skal ha stor kapasitet med lav vekt og lite effektbehov.

Publisert

I fjor lanserte Pöttinger en ny butterfly-serie med den store V10 000. Dette var en stor og smart slåmaskinkombinasjon, blant annet med gyrosensor som gjorde automatisk sideforskyving i helling mulig.

Tettere på traktoren

Nå kommer østerrikerne med mindre og mer kompakte kombinasjoner i den nye V-serien. V8400 har en arbeidsbredde på 8,4 meter og V9200 har en arbeidsbredde på 9,2 meter.

Samtidig sitter slåmaskinen tettere på traktoren så den blir mer stabil i ulendt terreng. De to nye butterflyene skal også kunne driftes relativt enkelt av firesylindra traktorer.

 V 8400 veier 1890 kg uten crimper, V9200 veier 100 kg mer. Du kan få begge modellene både med valsecrimper og fingercrimper.

Ingen gyrosensor

Som storebroren som ble lansert i fjor, kan også de to nye butterflyene utstyres med Isobus. Det gir en rekke muligheter. Blant annet kan de tre slåmaskinene løftes individuelt via vendeteigsautomatikk. Gyrosensoren ser derimot ut til å være forbeholdt flaggskipet i serien.

Slåttebjelken er fire centimeter høy og 28 centimeter dyp. Det skal gjøre at den følger terrenget meget godt, om vi skal tro Pöttinger selv. Slåmaskinene kan også pendle 20 grader oppover og 16 grader nedover. 

Powered by Labrador CMS