Krones nye Hiighland-serie.

Nye og lette redskaper fra Krone

Krone kommer med en rekke grasnyheter for bønder i kuperte og dårlig arronderte områder.

Publisert

Grashøsting i bratta dalsider har sine utfordringer. Med redskap som stadig blir større og større for høyere effektivitet, blir det fort til at den lille graslappen øverst oppi sida gror igjen. Men det lages fortsatt redskap for de som driver denne kuperte jorda.

Kompakt EasyCut

Krone kommer nå med en ny Highland-serie som inneholder slåmaskiner, samleriver og sprederiver. Slåmaskinene, kalt EasyCut F 280 og 320, er kompakte frontmonterte slåmaskiner. De har en arbeidsbredde på henholdsvis 273 cm og 316 centimeter. Den største forskjellen fra andre frontmonterte Krone-slåmaskiner er at disse to mangler festerammen som du vanligvis kobler trekkstengene i. I stedet kobler du nå dirkete inn i rammeverket på slåmaskinen. Det gjør at du får et lavere tyngdepunkt, samtidig som vekta flyttes nærmere framakslingen. Det skal hjelpe slåmaskinen til å følge endringer i terrenget bedre i bratte bakker. Hydraulisk sideforskyving kommer som standard. Da kan du forskyve slåmaskinen 15 cm til høyre eller venstre uten at vinkelen på kraftoverføringsakslingen endres.

Stor fjell-sprederive

Sprederivene i Highland-serien har fått navnet Vendro. Det kommer tre modeller med fire, seks eller åtte rotorer. Sistnevnte, kalt Vendro 820, skal være den første åtterotors sprederiva som er myntet på fjellandbruket. Rotorene på alle tre rivene måler 1,38 i diameter og har fem tinder. Tindene er såkalte 3D OptiTurn-tinder som er utformet på en måte som gjør at de plukker opp og sprer graset enda bedre enn tidligere. Også sprederivene er laget mer kompakte og stabile enn "vanlig", og er utstyrt med dempesylindre mellom trepunktsoppheng og selve ramma på riva. Dette skal gjøre den mer stabil i vendeteigen.

Lette samleriver

Til slutt tar vi med de to nye enrotors samlerivene, kalt Swadro S. Disse er gjort mer stabile ved hjelp av dempesylindre, lignende de du finner på sprederivene, men som i tillegg balanserer riva sideveis for å sikre at den følger traktoren optimalt. De to rivene har arbeidsbredde på 3,5 og 3,8 meter og veier mellom 450 og 500 kg. Effektbehovet er på 31 små hestekrefter.

Powered by Labrador CMS