Foto: Agco

MF utvider graslinja

Massey Ferguson kommer med nye slåmaskiner og viderefører Lotus-riva fra Lely.

Publisert

Massey Fergusson utvider nå sortimentet sitt av grasutstyr. Vi er på tredje året med river og slåmaskiner fra Massey Fergusson og Fendt her til lands, og får nå se seks nye slåmaskiner og fire nye sprederiver.

Frontmontert slåmaskin

Av slåmaskiner er det DM-serien som utvides, altså de frontmonterte slåmaskinene. De nye slåmaskinene, kalt FQ, er fordelt på seks modeller, som alle har 3,12 eller 3,62 meters arbeidsbredde. De er utstyrt med henholdsvis seks og sju kniver.

Opphenget for de frontmonterte maskinene er mye likt som på de andre DM-maskinene, men FQ har fått et oppgradert slepeoppheng med TurboLift-fjæring (som også fantes på tidligere utgaver). Også slåttebjelken har fått et nytt oppheng. Den er nå festet i front av maskinen på flere punkter. Grunnen skal være at den da blir dratt fremover i stedet for å bli skjøvet.

FQ-slåmaskinene kan pendle 6 grader oppover og 15 grader nedover, samt 13 grader sideveis i kupert terreng.

Lely-rive

Som kjent er Lelys grasutstyr nå en del av Agco. I fjor fikk vi blant annet se Lelys kombipresser i Fendt-lakk. Nå kommer Lotus-sprederivene, konstruert av Lely, i Massey Fergusson-farger. Rivene er kjent for å værre drivstoffbesparende på grunn av en kombinasjon av drivlinje og spesielle tinder.

Tindene er bøyde. Riva har både korte og lange tinder, som skal sørge for at riva kan vende 50 prosent mer for hver rotasjon, i følge Agco. Lotus-rivene, kalt TD X, blir å få i 7,7, 10,2 og 12,5 meter.

Også TD-serien med trepunktsmonterte sprederiver utivdes. Den har en arbeidsbredde på 10,7 meter og 10 rotorer, og er et hakk opp fra den 8,7 meter som var det største du fikk på trepunkt tidligere. Den nye trepunkt-riva har fått svingbrems, blitt bedre på kantspredning og gjort mer solid i innfestinga.

Powered by Labrador CMS