Foto: Samson

Samson kjøper Pichon

Samson blir Europas største produsent av gjødselvogner.

Publisert

I en pressemelding som kom fredag melder Samson at de har overtatt franske Pichon. I likhet med danske Samson har også Pichon en tradisjon for å lage utstyr til gjødselhåndtering.

– De to virksomhetene komplementerer hverandre veldig godt, både hva angår produkter, produksjonsfasiliteter og geografisk distribusjon, skriver direktøren i Samson, Lars Henriksen, i pressemeldingen.

Pichon har produsert vakuumvogner fra 5 til 30 kubikk mens Samsons minste har vært på 16. Dermed vil Samson nå få flere mindre vogner, noe som passer den norske bonden bra.

Med på kjøpet får Samson de to fabrikkene som Pichon har i Frankrike og Polen. Dermed økes kapasiteten til det danske selskapet betraktelig da de tidligere kun har holdt til i Viborg.

Her til lands er det Norwegian Agro som fører Samson. De ser frem til et bredere utvalg av gjødselutstyr.

– På nåværende tidspunkt vet vi selvsagt ikke noe om hva oppkjøpet vil føre til, men at vi framover vil samarbeide med verdens største aktør i denne bransjen, er helt klart positivt for oss, uttaler produktsjef Ole Morten Thoresen i den samme pressemeldingen.

Fra før er det HCP-ringen som forhandler Pichon-vogner i Norge. Bedre Gardsdrift har ikke lyktes i å komme i kontakt med importøren.

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS