Illustrasjonsfoto fra Syse gard i Ulvik i Hardanger.

Sterksider skaper mersalg

En ting er at salget av sterksider fra gard er dobla etter at alkoholloven ble endra 1.juli, men de besøkende rasker med seg andre varer òg.

Publisert

Folk valfarter til fruktgardene i Hardanger for å kjøpe sterksider. Etter at det ble åpna for å selge sider med over 4,7 prosent alkohol 1. juli i år, har salget økt med det dobbelte. Storinnrykket har ført til at omsetningen av andre produkter har skutt i været.

Setter fart på reiselivet

-Sideren har dratt med seg de andre varene også, slik at vi har fått større salg totalt sett, forteller Asbjørn Børsheim i Ulvik Frukt & Cideri til NRK Hordaland.

Det er både lokale folk, norske og utenlandske turister som utgjør kundegruppa. Slik sett bidrar siderbøndene også til reiselivet i regionen, hevder Børsheim.

Flere om beinet

Suksessen med sterksider har allerede fått flere fruktbønder i Ulvik og Ullensvang til å starte opp med siderproduksjon. De siderbøndene som var først ute ligger nok et par hestehoder foran, men her lukter det beinhard konkurranse etter hvert. Eller aller best: Kanskje salget går til himmels og at det er plass til alle produsentene?

.

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS