Igland WR6 vedkløyver

Vedkløyver med matebord

 Igland WR 6 vedkløyver med roterende matebord var en av de mest omtalte nyhetene på Dyrskun denne helga. Se video av verdensnyheten her på gardsdrift.no

Publisert

Den nye vedkløyveren samlet mange interesserte i Seljord. Mannen bak nyvinninga, Kristen Igland, forteller til Bedre Gardsdrift at han fikk ideen da han sjøl stod å kløyvde ved. Målet med nyvinnga er å automatisere vedproduksjonen på en billig måte. Prisen for WR 6 er oppgitt til 22 000 kroner eks.mva.

WR 6 er i utgangspunktet basert på en ordinær vedkløyver. Når kløyveren er i drift, går den kontinuerlig. Sylinderen sørger både for å kløyve kubbene og rotere bordet. Alt du har å gjøre er å sørge for at det er kubber på matebordet.

Matebordet har plass til seks kubber, derav WR6, og kan mates fra tre sider. Maksimal størrelse på kubbene er 40 x 40 cm. Maksimal kløyvekraft er ni tonn. Oljebehovet er 20 - 40 liter/min.

- Kløyveren kan enten brukes stasjonært, eller utstyres med fester for trepunktsmontering. Som stasjonær vil den ha slisser for pallegaffel. Vi forventer å ha de første kundemaskinene klare i februar 2009, sier Olaf Lindtveit i Igland.

Lindtveit forteller også at de har fått innvilget patent på løsningen.

Powered by Labrador CMS