0815-gardsdrift

Bedre Gardsdrift 8/2015

I Bedre Gardsdrift 8/2015 kan du blant annet lese vår store vintertest av åtte traktorer i den viktige effektklassen rundt 120 hk.

Publisert

Bedre Gardsdrift er Norges eneste frittstående landbruksfagblad. Vi tør å mene noe. Bedre Gardsdrift fokuserer på teknikk og økonomi, og kommer ut 10 ganger i året.

I Bedre gardsdrift 8/2015 kan du lese om følgende:

Leder: Dramatikk i maskinbransjen «Nyheten om at Lantmännen maskin ikke lenger skal selge Valtra og Claas er dramatisk. Både for kunder, ansatte og forhandlere.»Les lederartikkelen her

" Traktortest - Valtra T174e ActiveI 2015 lanserte Valtra sin nye T-serie. Vi har testet T174e hvor du kan velge mellom to ulike motorkarakteristikker; Power og Eco.

BG-juss - Lover og regler for landbruketSøknader om produksjonstilskudd kan etter at søknadsfristen har gått ut, nå bare rettes til fordel for bonden, dersom det er åpenbare feilføringer.

MF 5713 SL - Oppgradert volummodellMassey Ferguson har tenkt nytt innen eksosrensing på sin oppgraderte mellomserie. Det har gjort at frisiktpanseret følger med videre, til stor glede for dem som kjører med laster eller frontredskap.

New Holland T7.315 - Blå entreprenørtraktorNye T7.390 og 315 er to traktorer New Holland egentlig ikke hadde tenkt å lage, men som kundene ba om.

BG-nøttene - Nøtteknekker-FendtKnut Ole Matre er en av Bedre Gardsdrifts flittige nøtteknekkere. Sist jul ble innsatsen belønnet med Fendt 313 S4 Profi til fri bruk i fire uker.

Den beste vintertraktoren - Åtte traktorer i vintertestDen store nordiske vintertesten av åtte traktorer i den viktige effektklassen rundt 120 hk avslører store forskjeller.

Mekanikerens hverdag - Robotspesialisten– Jeg blir 23 tidlig neste år, sier Ingvild Borge nesten unnskyldende. Hun er servicetekniker hos Fjøssystemer Service og har allerede opparbeidet seg solid respekt hos dem med rød robot i Østfold.

Verksted og vedlikehold - Dieselpumpa, del 1Dieselpumper er avansert finmekanikk som du vanligvis ikke skal tukle med selv. Men på en del eldre motorer er det faktisk meningen at du skal skifte olje på selve dieselpumpa sammen med hvert motoroljeskift.

Geiter i Hallingdal - Frisk satsing med friske generTine-ambassadør Ole Øvrejorde er som kje etter geitemelk. Nå satser han med friske geitegener i nytt fjøs på både gard og seter.

Smått er godt i Alpene - Ettertraktet høymelkMens stadig flere store melkeprodusenter i EU sliter med å få endene til å møtes, lever østerrikske fjellbønder godt med besetninger på mindre enn 20 kyr.

Optisk potetsortering - Nøyaktig og effektivtSunndalspotet AS mener lavere lønnskostnader og økt fleksibilitet forsvarer optisk sortering, ny pakkelinje og fleksibelt lager til 15 millioner kroner.

Dyrsku’n - En smak av AgroteknikkDyrsku’n er ingen utpreget nyhetsmesse, men har som Twistposen godbiter for de fleste. Vi gir deg noen av dem.

Agroteknikk - De offisielle nyheteneFor første gang belønnes de beste nyhetene med gull og sølv i Agroteknikks nyhetskåring. Sju gull, 22 sølv og 71 offisielle Agroteknikk-nyheter er juryens dom. 100 nyheter har passert nåløyet - Vi gir deg oversikten.

Hus, tun og hage - Ta rotta på musa– Skaff deg semiproffe produkter for å få bukt med et museproblem. Det kan fort bli dyrt dersom du må tilkalle et skadedyrfirma for å stoppe en gnagerinvasjon.

Mjølkemaskinens historie, del 4 - Høyteknologi på 30-talletTrodde du at mjølkekarusell, flowmeter og automatisk veiing av mjølka er noe nymotens greier? Det kom for over åtti år siden, samtidig som rustfritt stål dukket opp som materiale i mjølkemaskinkomponentene.

Veteranen - Volvo BM T700 1978-modellSom observante lesere kanskje ser, så er ikke månedens veteran helt original. For Volvo BM leverte aldri denne traktoren med firehjulstrekk fra fabrikk.

Småsmart - Enklere grøfting - Sikker fylling og høye karmer - Prøvestav- Temperaturmåler

Faste spalter: - Bransjenytt - Småmiks: Nytt og nyttig- BG junior

Powered by Labrador CMS