McCormick Marit Cathrine Gulbrandsen_2
McCormick Marit Cathrine Gulbrandsen_2

Kvinnene kommer!

I 1913 fikk kvinner stemmerett i Norge. Den første kvinnelige presten ble ordinert i 1961, riktignok til heftige protester fra ni norske biskoper. Tjue år etter fikk vi den yngste statsministeren her til lands. Hun var attpåtil kvinne. I 2008 har damene inntatt én av de siste mannsbastionene i Norge, landbruksmaskinbransjen.

Publisert

Nå tror vi ikke at maskinbransjen bevisst har kjempet mot at kvinner skulle få innpass i gutteklubben. Det er nok like mye det at damene ikke har sett på bransjen som et mulig mål for sine jobbdrømmer. Men nå har de i alle fall én fot innafor.

Bedre Gardsdrift veit om to nytilsatte, unge kvinnelige selgere. Lisa Breiland Medhus (33), som pryder forsida denne gang, i Traktor & Landbruk AS i Rogaland og Marit Cathrine Gulbrandsen (37), som smiler mot deg over, hos Lena Maskin i Buskerud.

Det er mulig det skjuler seg flere kvinnelige landbruksmaskinselgere i vårt vidstrakte land. I så fall vil vi gjerne bli informert.

Hvorfor skulle ikke jentene gjøre en like god jobb som gutta i dette yrket? Den beste selgeren til Kverneland Tyskland går i skjørt. Nei, det er ingen skotte! Har du salgsutdanning og -erfaring, kan du nær sagt selge hva som helst.

Har du ikke slik bakgrunn, kan et medfødt talent for salg hjelpe deg et langt stykke på veg. Eksamenspapirer fra en landbruksteknisk institusjon er en fordel, men ikke et must.

Diskusjonen fagperson eller ikke vil alltid dukke opp. Er du ung og sulten og villig til å lære en ny bransje å kjenne, er ingenting umulig.

I dag er det ikke uvanlig at folk har arbeidet innen flere bransjer. Mange har sågar doble utdanninger. Kombinerer du disse erfaringene på rette måten, åpner det for nye og spennende jobbmuligheter.

Mennesker med bakgrunn i helsesektoren er ofte flinke til å prøve ut nye beitemarker. Grunnleggende interesse for mennesker og kunnskap om den humane rasen, er utvilsomt en fordel i salgsyrket.

Marit Cathrine her flere år bak seg i helsevesenet, men er nå klar for nye utfordringer. Lisa er bonde, og skulle således ha alle muligheter til å forstå det markedet hun skal betjene.

Sett fra kundens side kan en kvinnelig selger med pågangsmot og full av entusiasme representere et frisk pust. Ei jente som kommer feiende inn på gardsplassen må jo fortone seg som den reineste virvelvinden. Ja, da er du solgt før hun åpner munnen.

Stå på jenter!

Powered by Labrador CMS