Jeg lever av bøndene_Magnus_1
Jeg lever av bøndene_Magnus_1

Jeg lever av bøndene

Hvis din arbeidsplass på en eller annen måte er avhengig av landbruket, er tiden inne for å vise dette og kjempe for et levende og lønnsomt landbruk over hele landet.

Publisert

- Synliggjør din avhengighet av bøndene, oppfordrer Bedre Gardsdrift sin redaktør.

Er du ekspeditør på innkjøpslaget, mekaniker i A-K maskiner, sjåfør i Toten transport eller rådgiver SpareBank 1, så har du og jeg én ting felles. Lønna vår er helt eller delvis betalt av bønder som kjøper produkter og tjenester fra våre arbeidsplasser.

Anslagsvis er vi godt over 100 000 her i landet som kan takke Norges 47 000 bønder for at vi har en jobb å gå til. Dessverre er det altfor mange som ikke ser hvor avhengige vi er av bøndene, og hva landbruket genererer av arbeidsplasser. Sjøl ikke våre folkevalgte, med regjeringen i spissen, synes å skjønne dette. Bøndene krevde å få muligheten til å hente ut 1,85 milliarder i økte inntekter gjennom årets jordbruksoppgjør. De fikk til slutt det halve, pluss tollvern på mjølk. Fremdeles er spriket til andre yrkesgrupper skremmende stort. Derfor har verken bøndene, eller vi som lever av bøndene, grunn til å smile. Resultatet er regelrett en hån mot oss alle.

Ifølge NILF var de samlede bruttoinvesteringene i jordbruket i 2009 7,2 milliarder kroner. Realrenta på lånt kapital var 1,4 milliarder, mens de samlede leasingkostnadene for maskiner var 900 millioner kroner. Dette viser at store deler av overføringene til landbruket i praksis er en kanalisering til andre næringer. Bønder øker ikke privatforbruket i vesentlig grad når de tjener mer penger. De velger å investere i drifta, til glede for sine etterkommere og alle som selger varer og tjenester til landbruket.

Dersom ikke bøndene snarest får et anstendig inntektsløft, settes mange tusen arbeidsplasser i fare, både i og utenfor landbruket. Hele bygdesamfunn er alt nå i ferd med å dø ut. Hvis arbeidsplassen din på en eller annen måte er avhengig av landbruket, er tiden inne for å komme ut av skapet. Våg å stå fram, vis din avhengighet og kjemp for et levende og lønnsomt landbruk over hele landet. På den måten sikrer du også din egen arbeidsplass.

[Kampanje avsluttet] Vil du synliggjøre din avhengighet av bøndene, eller mener noen trenger en påminnelse om hvem som betaler lønna deres? Da er t-skjorta på bildet et greit virkemiddel. Den finnes i flere farger og kan kjøpes via gardsdrift.no. Prisen er 100 kroner inkl. mva + frakt.

Bestillingsskjema t-skjorter [kampanjen er avsluttet]

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS