0512_bedregardsdrift
0512_bedregardsdrift

Gi oss adressen din

- Posten vet ikke lenger hvor du bor

Publisert

Du kan skrive inn kommentarer nederst.

Halvmonopolistiske Posten er ikke hva den en gang var. Det som en gang var en servicebedrift, er med politikernes velsignelse blitt en resultatbedrift som skal gi mest mulig penger i statskassa.

For fagtidsskrifter har dette ført til voldsomme prishopp som rammer både utgivere og abonnenter. Bedre Gardsdrift sine portokostnader har bare i år økt med 110 000 kroner. Det skjedde til tross for at Posten har doblet prisene siden begynnelsen av 2000-tallet og fram til i fjor. Faktisk er prisstigningen de siste årene så dramatisk, at enkelte tidsskrifter har valgt å avvikle. Andre ser seg nødt til å øke prisene på sine produkter. Og nye prishopp er varslet.

Samtidig pålegges kundene å gjøre en stadig større del av jobben sjøl, og det innføres alle mulige straffegebyrer for uregelmessigheter. Eksempelvis straffes vi med et gebyr på over 16 000 kroner dersom Bedre Gardsdrift leveres én time for sent til Postens distribusjonssenter på Lørenskog. Sjøl tar de ikke noe ansvar for egne feil.

Det alvorlige med denne utviklingen er at det rammer distriktsnorge spesielt hardt. Etter hvert som mengden brev og tidsskrifter blir redusert, svarer Posten med nye prisøkninger. Det fører til at bedrifter med sentral beliggenhet velger andre alternativer og dermed må Posten regulere på nytt fordi de mister kunder. Utkanten sitter igjen med Svarteper, og de høyeste prisene, for her er det ikke noe alternativ.

For en stund siden ble det bestemt at alle skal ha gateadresse. Det bruker Posten naturligvis til å straffe kundene sine. Etter hvert som bønder får gateadresse, benytter Posten en hver anledning til å sende blader i retur. Dermed må vi sende ut bladene på nytt etter hvert som vi leter oss fram til de nye adressene. Posten tjener mer penger, vi får mer arbeid og økte kostnader mens du får bladet enda seinere. Siden «kundeservice» er blitt et ukjent begrep i Posten, må vi be deg om hjelp. Har du nylig fått gateadresse, så send oss umiddelbart melding. Alle som sender inn adresseendring, vil være med i trekningen av flaxlodd. Vi deler ut fem lodd hver måned ut året. Posten får ingen lodd, men landets politikere får et stort FY! De gir nemlig blanke i monster portoen så lenge Posten gir inntekter til statskassa.

Samferdselsministeren har vært opptatt av at det er postlevering seks dager i uka. Vi mener det er viktigere med pålitelig postomdeling til fornuftig pris mandag til fredag, enn at lørdagsavisa skal leveres i postkassa, uansett pris.

Powered by Labrador CMS