claas tucano 2
claas tucano 2

Claas i klar tet

Treskeråret 2014/2015 er gjort opp, med et salg omtrent som normalt og uten store overraskelser - til forskjell fra forrige runde. Claas er som vanlig i tet, med litt større avstand til MF/Sampo enn til vanlig.

Publisert

Gjennomsnittet for de siste fem åra er 112 treskere pr. år. Det tallet har ligget temmelig stabilt siden årtusenskiftet. Siste omgang endte på 123 nysolgte treskere, som er innenfor det normale. Forskjellen fra forrige sesong er imidlertid påfallende, men så var da også 2013/-14 tidenes verste periode for treskersalget i Norge.

Claas suveren nr. én

Samtlige merker har framgang i antall treskere, bortsett fra Deutz-Fahr, som heller ikke i år har solgt noe. Rekkefølgen er uendret, men der er litt justeringer av markedsandelene.

Med 37 prosent markedsandel og 46 treskere er Claas årets vinner, ti maskiner større enn MF/Sampo/Fendt. Vi fører de tre merkene på andreplass sammen, i og med at de omsettes gjennom samme forhandlernett og eneste forskjell mellom Massey Ferguson og Sampo eller Fendt-utgavene er lakk og logo.

John Deere og New Holland ca. like

I forrige runde var det én tresker som skilte gule og grønne. Slik er det fremdeles, noe som betyr at begge har økt med seks treskere.

Størrelsene

Claas er Norges største treskermerke, både sist sesong, gjennom de siste fem åra, og målt i treskerkapasitet, viser Bedre Gardsdrifts treskerstatistikk.

Claas er representert i alle klasser, med majoriteten nesten likt fordelt mellom Medium og Large. Massey Ferguson og gjengen har sin styrke i klasse Medium.

John Deere har utelukkende treskere i klasse XL, mens New Holland har omlag samme fordeling som Claas.

Økt kapasitet

Ser vi på hvor stor treskerkapasitet som er solgt siste sesong, er der en dramatisk økning fra forrige sesong, men målt over lengre perioder er kapasiteten kun litt opp.

Bedre Gardsdrifts tallmateriale

Tallene over solgte treskere er hentet inn av Bedre Gardsdrift fra de enkelte importørene, og kontrollert opp mot summene som er rapportert inn til TLIFs sekretariat.

Powered by Labrador CMS