Valmet 20, modell 1957

Publisert

Om ikke dette er den eneste modellen av Valmet 20 som ble importert til Norge som ny, så er det i hvert fall ikke langt unna. Traktoren er av 1957 årgang mens Valmet først etablerte sin første salgsorganisasjon her i landet åtte år seinere.Dagens eier Knut-Tore Arndal kom over traktoren for fire-fem år siden. Han kan fortelle at eksemplaret ble importert til Levanger direkte fra Finland i 1957 gjennom Levanger Samvirkelag. Den tidligere eieren har hatt traktoren helt siden den gangen. Det betyr at Valmet`n har jobbet trofast i Levanger all sin tid. Da Knut-Tore kom over den, var hele traktoren plukket fra hverandre, men alle delene var heldigvis på plass.

Motoren derimot var i dårlig forfatning. Både blokka og topplokket var ødelagt, men etter mye sveisearbeid er traktoren på nytt i kjørbar stand, og maskinen er fortsatt kledd i originallakk.

Dette var for øvrig den andre serieproduserte modellen fra Valmet. Den første kom i 1951 (Valmet 15A).

Tekniske data til Valmet 20

Modellen Valmet 20 ble produsert fra mai 1955 til 1957

Motor: Typebetegnelse: 4035 B (eller P). Parafinmotor på 19,5 hk eller som i dette tilfellet, sideventilert, firesylindret motor på 22 hk med magnettenning og elektrisk start.

Kløtsj: Enkel skive på 8 tommer.

Gir: Tre gir framover og ett bakover.

Hydraulikk: De første modellene ble produsert med hydraulikk som ekstrautstyr, men på de seinere modellene er dette standardutstyr.

Vekt: 900 kg

Powered by Labrador CMS