Første Fendt 1050 klar til levering

Noen får bedre julegaver enn andre i år: I morgen leveres den aller første Fendt 1050 her til lands.

Publisert

Det er Anders Myrvold i BM maskin som har bestilt toppmodellen fra Fendt. Bestillingen ble lagt inn 13. desember i fjor, og på dagen ett år etter ble den levert til Eiksenteret Kløfta. Nå er den oppstallet på Kløfta hvor den får den siste finpussen før overlevering i morgen.

- Det har vært litt lang leveringstid, men så ble også traktoren bestilt før den var satt i produksjon, forteller daglig leder i Eiksenteret Kløfta, Mads Lier.

Flere medier skrev i fjor at den første 1050-en var solgt her til lands. Den handelen skal derimot ikke ha gått gjennom. Dermed er dette den første Fendt 1050 Vario Profi Plus traktoren som er solgt, og nå klar til levering, i Norge.

- Og vi tror dette er traktor nummer tjue av sitt slag i verden, sier Lier.

Myrvold som har kjøpt traktoren, er kornprodusent og driver med veistabilisering og rehabilitering av eksisterende veier gjennom entreprenørfirmaet sitt. Han har tidligere brukt en Fendt 936, men etter å ha kjøpt en ny PTH steinfres, som krever enda mer av traktoren, ble Fendt 1050 løsningen.

Fendt 1050 Vario Profi Plus

Fendt 1050 Vario Profi Plus er toppmodellen i storserien Fendt 1000. En prototype av traktoren ble først presentert for pressen tilbake i 2014. I 2015 ble den så vist fram for publikum på Agroteknikk. Nå er den første traktoren klar til levering til en norsk kunde.

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS