Sigbjørn Westreng og Erik Grefberg. Foto: A-K Maskin

A-K og Westreng blir ett

A-K Maskiner har kjøpt 50,1 prosent av Westreng maskinforretning for å øke satsningen i Østfold og sørøst i Akershus.

Publisert

Westrengs avdelinger på Bjørkelangen og Rakkestad vil heretter seile under A-K-flagget. A-K har per nå en eierandel på 50,1 prosent i selskapet, mens Westreng-familien sitter med de resterende 49,9. Det er skrevet en intensjonsavtale om at A-K skal være eneste eier innen fem år (100 prosent). Fra før har A-K en avdeling i Sarpsborg, som skal samarbeide tett med de to nye lokasjonene. Det nye selskapet heter A-K Westreng maskin og skal ikke ha noe å si for de som tidligere har vært ansatt hos Westreng.

Solid drift

Hittil har Westreng vært en del av HCPs forhandlernett, men det er det altså slutt på. Dermed mister HCP 2 av sine 23 utsalgssteder i Norge. Deutz-Fahr, Zetor og Izeki erstattes av New Holland og Case IH, men det vil fortsatt bli tilbudt service og reparasjoner på de tre foregående. De to nye A-K avdelingene vil beholde grasutstyret fra Krone ut året, med mulighet for forlengelse. Utstyr som Westreng tradisjonelt har drevet med, som for eksempel korntørker, vil bli videreført.

- Vi får en slagkraftig enhet i Østfold og sørøst-Akershus med 3 lokasjoner med verksteder, flere selgere og flere mekanikere enn noen gang til glede for A-Ks og Westrengs kunder. Det nye selskapet, A-K Westreng maskin, vil omsette for ca. 125 mill. og sikrer en langsiktighet for våre kunder, medarbeidere og for A-K maskiner, sier Erik Grefberg, direktør i A-K.

Grefberg begrunner kjøpet av Westreng med at de har en historikk med solid drift, beliggenhet og profesjonalitet.

- På følelsene løs

Det er drifta av Westreng som A-K har kjøpt hovedandelen i. Eiendommene fortsetter i Westreng-familiens eie. Daglig leder, Sigbjørn Westreng, er takknemlig for løsningen som nå er jobba frem. Men det er naturlig nok også vemodig for familiebedriften som ville fylt 50 neste år.

- Faren min startet dette. Han jobba dobbelt så mye som meg og jeg har jobba voldsomt jeg også. Kona mi og jeg har vært med lenge og vi har to sønner som også har vært med. Vi fortsetter. Det var nesten rørende når faren min viste tommel opp og var innforstått med salget, sier Westreng.

Men det må ikke misforstås. Westreng-familien er godt fornøyde med å være en del av A-K, og tror på en oppsving for de to avdelingene deres.

- Vi har veldig tro på A-K. De har snudd skuta, og vi skal være med å bidra til at det fortsetter. Samtidig trenger vi å ha en portefølje til bøndene som i dag er blitt en veldig profesjonell yrkesgruppe.

- Det har gått på følelsene løs, men vi har sett inn i glasskula og skjønt at dette er fremtiden. De siste 20 åra har vi mistet produkter til store kjeder, produkter som vi har tatt inn og bygd opp. Nå sitter vi litt på andre siden av bordet, og er veldig takknemlige for å få være med, sier Westreng.

Forsatt service på Eide

Samtidig som A-K utvider i Østfold og Akershus, legges avdelingen på Eide ned. Dette fordi avdelingen ikke har tjent penger de siste ti årene, ifølge Grefberg.

Direktøren vil derimot berolige kundekretsen rundt Eide, med at de fortsatt vil ha en fullspekket servicebil, samt en selger i området. Må det større reparasjoner til, vil A-K transportere maskinene på egen regning til deres verksted på Fannrem.

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS