Enkelte norske Kubota-forhandlere mener de har slitt i motbakke den siste tida, men håper og tror at problemene i det norske importleddet nå er løst.
Enkelte norske Kubota-forhandlere mener de har slitt i motbakke den siste tida, men håper og tror at problemene i det norske importleddet nå er løst.

Kubota-krangelen

Norske forhandlere benekter at de mangler tillit til Kubota.

Publisert

Åtte av de mest etablerte Kubota-forhandlerne i Norge reagerer på uttalelsene fra Geir Bentestuen som ble publisert på Gardsdrift.no 20. august i år. Intervjuet ble gjort i forbindelse med hans avgang som daglig leder i Svenningens.

– Jeg ble ansatt for å trykke til, og det har jeg gjort. På to år har vi skaffet oss 25 nye forhandlere og økt omsetningen betraktelig, sa Bentestuen i intervjuet. Han mener at det var sviktende leveranser fra Kubota som førte til at tilliten hans hos forhandlerne ble svekket.

Importleddet sviktet

De åtte norske Kubota-forhandlerne er slett ikke enige i denne framstillingen. De innrømmer at det har vært misnøye, men i en pressemelding hevder de at det ikke var sviktende leveranser fra Kubota, men tvert imot sviktende leveranser fra det norske importleddet, som skapte misnøye.

– Denne misnøyen endte i sommer med mistillit til den nylig avgåtte lederen av Svenningsens Norge, mener forhandlerne.

En ny giv

– Kubota investerer stort for å kunne tilby et komplett traktorprogram tilpasset Europa og Norge. I denne oppbyggingsfasen aksepterer vi at det finnes hull i modellprogrammet. Men vi forhandlere aksepterer ikke en importør som i sin iver etter nye forhandlere glemmer de etablerte, og som heller ikke gir oss nødvendig kunnskap, informasjon og verktøy til å selge det vi mener er et kvalitetsprodukt, sier forhandlerne.

De minner om at Svenningsens i mange år vært en av Skandinavias ledende leverandører av profesjonelle maskiner innen lanskapspleie.

– I 2017 ble Svenningsens oppkjøpt av den tidligere danske John Deere-importøren, Nellemann Agro, som har gitt "nye" Svenningsens en ny giv og en ny toppledelse med solid bransjeerfaring, heter det videre i pressemeldingen.

Full tillit til Kubota

Forhandlerne presiserer at de har både tro og tillitt til at Kubota vil levere framover. Vi ser fram til et godt samarbeid med "nye" Svenningsens hvor kunde og service har fått førsteprioritet, sier forhandlerne.

Pressemeldingen er undertegnet av Traktor Mekker´n i Valdres, Wam Traktorservice AS i Lier, Nemo Brønnboring og Maskin AS på Tynset, Elverum Maskin AS i Elverum, Nordland Traktor AS i Brønnøysund, Omli Landbruksverksted AS i Snåsa, NT Maskin AS i Steinkjer, Traktor & Landbruk AS i Rogaland.

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS