Mariann Tveter ønsker å formidle usminka hverdagshistorier fra det norske landbruket til den norske forbrukeren. Foto: Erik Jeistad
Mariann Tveter ønsker å formidle usminka hverdagshistorier fra det norske landbruket til den norske forbrukeren. Foto: Erik Jeistad

Framsnakker norsk landbruk

På hjemmesida «heimkunnskap.no» slår Mariann Tveter et slag for den norske bonden og norsk matproduksjon.

Publisert

Målet med heimkunnskap.no er å skape stolthet og kunnskap rundt norsk matproduksjon.

Moderne folkeopplysning

Mariann Tveter, som har 12 års erfaring fra dagligvarebransjen og fem år som leder av Follo Næringsråd, etablerte Heimkunnskap for tre år siden.

– Med Heimkunnskap ønsker jeg å dele kunnskap om norsk matproduksjon gjennom opplysende artikler, debatt og oppskrifter. Skal vi ha et landbruk i Norge, må vi øke bondens lønnsomhet og gi forbrukeren kunnskap om helsegevinsten norsk mat har. Jeg ønsker at forbrukeren skal se helheten og sammenhengene i norsk matproduksjon, ikke bare stirre seg blind på pris, er kongstanken til Mariann Tveter.

Les også: Grønt er skjønt

Tar pulsen på landbruket

Hver mandag, under vignetten «Takk for maten», publiserer Tveter en artikkel fra det pulserende, norske landbruket. Den ene dagen følger hun mjølkebilsjåføren Ivar på ruta hans nord for Lillehammer. Neste gang kan det være sauesanking eller kåring av værlam.

En morgen dukker Tveter opp på Store Ree for å overvære sædtapping av eliteoksene. Denne mandagen avlegger hun dagligvarebransjen en visitt hvor NorgesGruppen får på pukkelen for sin evige profittjakt under dekke av å være «Bondens beste venn».

Bare siden mandag denne uka er artikkelen «Fremtidens mat produseres ikke i nedlagte fjøs» delt over tre tusen ganger på sosiale medier.

«Takk for maten» skjer i samarbeid med Geno, Tyr, Norsvin og Norgesfôr.

Se mer på heimkunnskap.no

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS