Nå blir hele One-linjen komplett
Nå blir hele One-linjen komplett

Flere One fra Fendt

Nå kommer både 500, 900 og 1000 med oppgraderingene vi allerede har sett på 300 og 700.

Publisert

Da lanseringen av det nye betjeningssystemet Fendt One startet i 2019 valgte tyskerne litt overraskende å starte med 300-serien. Det tok nesten et år før vi så den første traktoren i Norge i fjor. Nå blir endelig hele linjen komplett.

For oss nordmenn er nok 500-serien mest aktuell, og mange har nok ventet på at de siste firesylindra traktorene skulle bli oppgradert.

Litt mer detaljer

Samtidig med lanseringen av de siste modellene benytter Fendt sjansen til å putte på noen ekstra finesser.

Vendeteigsautomatikken TI Headlands får nå mulighet til å rygge automatisk for å snu på vendeteigen. Dette er nyttig hvis du vil direkte inn i nabosporet med smalere redskap. Fendt har laget to nye vendeteigsmønstre de kaller Y-turn, og K-turn.

Autostyringa har også fått litt ekstra. Systemet genererer nå forslag til mest fornuftige A-B linjer, og det er mulig å endre linjene fra PC-en hjemme hvis du har en sjåfør som har klura det til litt.

Finessene vil bli tilgjengelig i Tyskland og England først, og resten av Europa vil følge senere i år. Disse forbedringene gjelder også for seriene som er lansert tidligere.

Større dekk

Fendt opplyser at over halvparten av de store traktorene i 1000-serien reiser over Antlanteren. 20% går til Syd-Amerika, og 35% blir eksportert til USA. For å tilfredsstille ønsker fra de som driver i radkultur kommer nå Fendt med større 54 tommers dekk fra Trelleborg. Diameteren på de nye hjula er smått imponerende 230 cm.

Powered by Labrador CMS