Fem skårer istedet for breispreding
Fem skårer istedet for breispreding

Fendt fornyer grasredskapene

Introduserer flere forbedringer og bedre lakk.

Publisert

Grasredskapene fra Fendt har begynt å få fotfeste her i Norge etter at Eikmaskin og Kuhn skilte lag. Nå kommer flere forbedringer som kan passe godt her i landet.

Ny lakk

Etter at AGCO tok over grasredskapene fra Fella for rundt tre år siden har de drevet med litt produktutvikling i kulissene. En av forbedringene som nå kommer er det Fendt omtaler som to-lags pulverlakk. Fargesammensetning på slåmaskinene blir endret noe samtidig med innføring av den nye lakkvaliteten. En større del av maskina blir grå, og det er lett å tenke seg at dette gjør samarbeidet med det røde familiemedlemmet enklere i hverdagen.

Lettdrevet butterfly

For de som ønsker å slå mye gras fort kan kanskje den nye slåmaskinkombinasjonen fra Fendt være interessant. Frontmaskina 310 F har fått ny slåttebjelke, og den har en enkel oppbygning uten stengelbehandler.

Bak kan du nå få en grønn butterfly med arbeidsbredde på 8,6 eller 9,6 meter. Fendt Slicer 860 og Slicer 960 har heller ikke stengelbehandler, men de to bakmonterte slåmaskinene lager to små skårer hver. Dermed ender du opp med totalt fem små skårer istedet for breispredd gras.

Ifølge Fendt skal de nye kombinasjonene være så lett å dra at du kan klare det med en traktor på rundt 140 hestekrefter.

Breiplast ganger tre

Skandinavene er de som liker breiplast best. Det er i alle fall påstanden fra Fendt. Nå kommer kombipressa Rotana 130 med et nytt bindeapparat med plass til tre ruller, og du kan velge om du ønsker å bruke nett eller breiplast. Rullene kan du laste inn fra venstre side på pressa.

Powered by Labrador CMS