Daglig leder Vidar Haukalid med skissen av det nye Eiksenteret på Klepp,

Fendt, Valtra og MF under samme tak

Omsider begynner de siste brikkene i Eikmaskins traktorkabal å falle på plass, og mange steder samles Fendt, Valtra og MF på samme sted.

Publisert

Jæren Traktorsenter er en stor aktør i Eik-kjeden, med sentre på Klepp, Varhaug, Lyngdal, Rykene, Furnes og Elverum. Med to sentre på Jæren, trodde mange at Eiksentret på Klepp skulle selge Fendt og Valtra mens Eiksentret Varhaug skulle bli et rent MF-senter, slik Agcos forhandlerstrategi Route 66 legger opp til. Slik gikk det ikke. Jæren Traktorsenter har nemlig fått aksept for å samle alle tre merker på Klepp. Men anlegget skal bygges om slik at det tilfredsstiller Agcos krav om separate utsalgssteder.

- Grunnen til at vi vil ha alle merker på Klepp, er at vi har Norges største traktorhall, som vi vil benytte til å vise alle merker innendørs. Men vi vil dele bygget i to, med Fendt og Valtra i én del og MF og redskap i den andre. Vi skal også styrke og dele selgerkorpset med egne selgere for Fendt og Valtra, og MF. Verkstedet utvides med Valtra og får økt bemanning. Varhaug blir servicesenter for alle merker. Vi mener dette er den beste løsningen, og ser lyst på framtida, sier daglig leder Vidar Haukalid.

Avdelingene i Lyngdal og Rykene bli MF-sentre, men med salgskontor for Fendt.

Agder Traktor på Hægeland er mangeårig Valtra-forhandler, og blir nå nytt Eiksenter med Jæren Traktorsenter som medeiere. De skal fortsatt selge Valtra. og får i tillegg selgerkontor for Fendt og tilgang til hele redskapsporteføljen til Eikmaskin. ATM service i Grimstad og Hægeland fortsetter som servicepunkt for Valtra. I sum gir dette enda bedre dekning i Agder-fylkene, påpeker Haukalid.

- I tillegg har vi gjort avtale med SK mekaniske i Årdal i Ryfylke og styrket oss på service og reservedelssiden. Alle de faste servicepunktene vil som i dag ha servicespesialsiter for hvert enkelt merke som utfyller hverandre ved behov. Områder uten servicepunkt vil vi dekke med servicebiler. Når du ser på kartet, har vi fått til en logisk og god løsning, sier Haukalid.

Haukalid mener overtakelsen av Valtra er svært positivt for Jæren traktorsenter, og vil bidra til økt utnyttelse av anleggene de har i dag. Han forsikrer at både salgs- og servicebiten vil være på plass før 1. oktober, når Valtra kommer til gards. Når det gjelder avdelingene på Furnes og Elverum blir det ingen endring der, siden Akershus Traktor skal fortsette med Valtra.

I tillegg til Klepp, får også Eiksentrene i Mosjøen, Bodø, Ørsta, Tolga og Haugesund selge Valtra sammen med MF og Fendt. Fra før er dette i boks i Surnadal, Sarpsborg og Mysen.

- Selv om det samles tre merker på ett sted, skal MF fysisk skilles fra Fendt og Valtra, og ha egen selger, sier adm. direktør i Eikmaskin, Trond Kjempekjenn.

Powered by Labrador CMS