Fendt 211 med utstyrspakka Profi+.
Fendt 211 med utstyrspakka Profi+.

Ny 200-serie fra Fendt

Fendt lanserer nå en ny 200-serie, med blant annet ny hytte og nytt armlene.

Publisert

Fendts 200-serie får nå samme oppgraderinger som 300-serien fikk i fjor. Der 300-serien hoppet et hakk opp, hopper nå 200 to hakk. Tidligere fikk du kun Power-utstyrspakke på 200, nå får du både Profi og Profi+. Det betyr at den «lille» Fendten nå kan utstyres fra topp til tå, eller tak til dekk, med all nymotens teknologi. Eller med andre ord, Fendt 200 skal nå kunne være en såkalt premium kompakttraktor. Velger du Profi+ kommer nå 200-serien fabrikklar for autostyring.

Ny hytte

De største forskjellene finner vi kanskje inne i hytta. Den er nå så godt som lik hytta i nye 314 som ble lansert i fjor. Instrumentene i dashbordet er byttet ut med en skjerm, hvorpå du manøvrerer deg rundt med en roterende knapp. Her har du menyer for blant annet motor, transmisjon og hydraulikk.

Den nye hytta skal være mer romslig og sikta bedre. For norske bønder er det også verdt å nevne ekstra godt varmeapparat ved pedalene som kan komme godt med i vinterhalvåret.

Nytt armlene

Armlenet er også nytt, med den nye kjørespaken som først så dagens lys i fjor. Nedenfor spaken har du forskjellige knapper for transmisjonsinnstillinger. Ved siden av kjørespaken finner du en ny joystick for betjening av blant annet frontlaster. Den får du kun med i Profi (ekstrautstyr) og Profi+ (standard).

En ny 12 tommers terminal får du også i armlenet med Profi+, og som ekstrautstyr i Profi-pakka. Skjermen er delt opp i åtte seksjoner. Øverst og nederst finner du ei tynn stripe med menyer, vær, kjørehastighet, høyde på trekkstenger og mye mer. I midten kan du velge hva de seks andre seksjonene skal vise, det være seg alt fra lys til transmisjon. Skjermen kan betjenes både ved berøring eller ved en roterende knapp.

Alle de nye skjermene og spakene i hytta er koblet opp mot FendtONE-systemet, som gjør det enklere å personalisere innstillinger og funksjoner. Systemet gjør det også enklere å samle inn data.

Rund nese

Samtidig har 200-serien fått et lite ansiktsløft, og har nå en mer avrunda grill som ligner den du finner på 1050. Seriens største modell, 211, har også blitt utstyrt med Dynamic Performance, et fint navn for ekstraeffekt. Den gir 10 hester mer når det trengs. 211 har derfor en oppgitt makseffekt på 124 hk.

Mer om den nye 200-serien kan du lese i Bedre Gardsdrift nummer 8, som er i postkassa om ikke lenge!

Powered by Labrador CMS