Foto: Fendt
Foto: Fendt

Fendt 942 er Årets traktor

Fendt 942 Vario trakk det lengste strået under Agritechnica og er kåret til «Årets traktor». Tyskerne vant også Beste flerbrukstraktor.

Publisert

I fjor var det Case IH Maxxum 145 som vant denne prisen. Toty-juryen består av landbruksjournalister fra hele Europa. Bedre Gardsdrift er Norges representant. På Agritechnicas åpningsdag var det klart for årets kåring. Her skulle det kåres en vinner av de tre Toty-titlene: Årets traktor, Beste flerbrukstraktor og Beste spesialtraktor. I tillegg er det for første gang en egen kategori for Årets mest bærekraftige traktor.

Varierende kandidater

Årets finalister var McCormick X7.624 VT-Drive, Case IH Magnum 380 CVX Drive, Fendt 942 Vario, Valtra N154 E Versu og Claas Axion 960 Terra Trac. Det er altså veldig forskjellige traktorer som har kjempet om denne prisen. Noen store, noen mellomstore og en med belter.

Årets vinner, Fendt 942 Vario, fikk skryt for den optimaliserte motoren som leverer makseffekt på lavt turtall og Vario-transmisjonen som leverer ulikt moment til akslingene. For å nevne noe.

«Best Utility», eller Beste flerbrukstraktor, ble tildelt Fendt 314 Vario Profi Plus. De kjempet imot New Holland T5.140 Dynamic Command, Steyr 5140 Expert CVT, Valtra A114 HiTech 4 og Kubota M 4072. Juryens begrunnelse var det nye ekstraeffekt-systemet, ny terminal og de programerbare kontrollene i armlenet.

To priser til New Holland

Årets spesialtraktor er New Holland T4.110 N. De andre finalistene her var Massey Ferguson 3709 Alpine, Carraro V75 og Same Fruttero 100 Active Steer.

Fendt e100, New Holland Methane Power og Rigitrac SKE 50 kjempet om Årets mest bærekraftige traktor. Der var det New Holland som stakk av med prisen grunnet motoren som produserer like mye hester som en tilsvarende dieselmotor, men som altså går på metan i stedet.

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS