Traktorstatistikken: John Deere i full galopp

Traktormarkedet har enda ikke blitt påvirket av tørkesommeren.

Publisert

Til tross for at det snart bare er to måneder igjen til jul har vi enda ikke sett noen tegn til at traktormarkedet har falt akterut som følge av den vonde sommeren og mulig mangel på investeringsvilje. Kanskje henger registreringene igjen, det vil vi nå se når vi får inn oktober-tallene om en måneds tid.

I hvert fall kan ikke Felleskjøpet og John Deere gjøre noe annet enn å juble. De ligger snart 200 traktorer foran fjoråret, men det er viktig å huske på at de hadde en stor ordreforsinkelse på 5R-serien som kom inn i andre kvartal og sendte John Deere til himmels. Uansett har John Deere neste registrert dobbelt så mange traktorer i september, august og juli som de gjorde i de samme månedene i fjor og har til nå i år registrert 652 traktorer. Det skal dog sies at i 2015 var det tallet 699. Felleskjøpet har nå en markedsandel på 29,9 prosent, kun 13,4 prosent bak Eikmaskin med deres tre store traktormerker.

For i Eik-systemet er det nok blandete følelser i år. Massey Ferguson har gjort det dårlig gjennom hele året og ligger 112 traktorer bak fjoråret. Samtidig fortsetter Valtra den solide økningen og ligger 63 traktorer foran rekordåret 2017, og Fendt er også oppe og nikker igjen etter å ha fått bakkekontakt igjen i fjor.

I sum blir det hele faktisk et ganske positivt bilde, og vi ligger nå 75 traktorer foran fjoråret. Det er en økning på fire prosent, men så gjenstår det å se om tørken setter inn når vi får oktober-tallene.

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS