Morten Lyshaug (t.v.), Ole Petter Nyhus og Lars Stokke er de tre første nordmennene som ble uteksaminert som spesialiserte kursholdere fra John Deere University.
Morten Lyshaug (t.v.), Ole Petter Nyhus og Lars Stokke er de tre første nordmennene som ble uteksaminert som spesialiserte kursholdere fra John Deere University.

Norge er blant de første med spesialiserte John Deere-kursholdere

Sammen med Østerrike, Hellas og Kroatia er Norge de første landene i Europa med sertifiserte forhandlerinstruktør.

Publisert

– Men Norge er det første landet med tre instruktører. Disse personene er vår forlengede arm i John Deere, sier Stefan Schneider, opplæringssjef i John Deere, i pressemeldingen fra Felleskjøpet.

Det er Morten Lyshaug og Ole Petter Nyhus fra Felleskjøpets servicekontor på Lillestrøm og Lars Stokke fra Stjørdal som nå er uteksaminerte fra John Deere University som spesialiserte kursholdere. De tre jobber daglig som tekniske konsulenter. Framover skal de også kurse ansatte i Felleskjøpet på John Deere.

Skal kurse organisasjonen

Tidligere i år åpnet Felleskjøpet et nytt logistikksenter på Gardermoen. Her har de også et eget kurs- og kompetansesenter.

– Mange av kursene vil skje her på Gardermoen, men vi er selvsagt opptatt av at vi skal nå alle, og dermed er dette samtidig en satsing i alle Felleskjøpets åtte regioner, sier Helge Malum, sjef teknisk på maskindivisjonen i Felleskjøpet Agri.

John Deere-sertifiserer lærlinger

Felleskjøpet skal også styrke satsingen på lærlinger sammen med John Deere. Lærlingene skal gjennom 56 kursmoduler, og når lærlingperioden er over, vil lærlingene være sertifiserte John Deere-teknikere.

– Alle de nye 20 lærlingene som vi tok inn i år, kommer inn under et eget kompetanseprogram og en opplæringsplan styrt gjennom John Deere University. Med dette legger vi en utviklingskarriere i Felleskjøpet allerede fra lærlingestadiet. Denne yrkesgruppen er spesielt verdifull for oss, og lærlingen er den viktigste rekrutteringsveien for oss i Felleskjøpet, sier Helge Malum

Powered by Labrador CMS