Journalist Jogeir M. Agjeld og resten av Bedre Gardsdrift gleder seg over nok et år med vekst.
Journalist Jogeir M. Agjeld og resten av Bedre Gardsdrift gleder seg over nok et år med vekst.

Eneste landbruksblad med vekst!

Bedre Gardsdrift er det eneste landbruksbladet tilknyttet Fagpressen som har opplagsvekst.

Publisert

Totalt 14 blad er oppført i kategorien landbruk hos Fagpressen: Bedre Gardsdrift, Bonde og småbruker, Bondebladet, Buskap, Gartneryrket, Hestesport, Norsk hagetidende, Norsk Landbruk, Norsk Skogbruk, Park & anlegg, Ren mat, Skog, Svin og Traktor.

Bonde og småbruker og Ren mat har ikke oppdatert sine tall, men for de andre bladene er det kun Bedre Gardsdrift som kan vise til opplagsvekst fra 2015/16 til 2016/17. Dette er en trend vi har sett over flere år. Bedre Gardsdrift vokser, mens våre konkurrenter blir mindre. Og avstanden ned til nærmeste konkurrent er betydelig. I følge Fagpressens opplagskontroll har Bedre Gardsdrift nå 17 722 abonnenter, som er det høyeste antall abonnenter i bladets historie.

Et blad du kan stole på

Bedre gardsdrift skal være et blad du kan stole på, også når det gjelder hvor store vi er. Derfor bruker vi konsekvent opplagstall og ikke lesertall. Opplagstall er faktiske tall som kontrolleres og godkjennes av Fagpressens opplagskontroll. Lesertall derimot er basert på kvalifiserte antakelser. Dessuten endres målemetodene nå og da. Vi har sett blader hvor lesertallene har endret seg med mange tusen fra ett år til et annet, mens abonnementstallene har endret seg minimalt. Vi mener derfor at lesertall ikke er til å stole på, og bruker kun offesielle opplagstall.

Jordnært og nyttig

At Bedre Gardsdrift vokser samtidig med at antall bønder går ned, viser at Bedre gardsdrift er et blad for dem som vil satse. Det viser også at Bedre Gardsdrift har trofaste lesere, og har tillit hos den norske bonden og andre med interesse for landbruksteknikk.

Bedre Gardsdrift skal være et jordnært og nyttig fagblad. Vi skal formidle faglig stoff av høy kvalitet på en lettfattelig måte. Vår kjernekompetanse er landbruksmaskiner, innendørsmekanisering, bygningsteknikk og driftsøkonomi. Vårt mål er å være best på dette. Et av satsingsområdene er prøvekjøringer og egne tester, som vi vet mange setter stor pris på. Vi har tre store tester på samvittigheten; trinnløstest (2010), pressetest (2011) og vintertest (2015). Og vi har mer på gang ;-)

Først ut er prøvekjøringer av fire av de mest populære skrutreskerne siste sesong. Vi starter med Norges mest solgte tresker siste år; MF/Sampo C6, som vi presenterer i førstkommende utgave av Bedre Gardsdrift. Som alltid publiseres våre prøvekjøringer og tester kun i bladet, så sørg for at abonnementet ditt er i orden. Hvis du ikke er abonnement, så kan du bestille det her.

I tillegg til å skrive om teknikk, har Bedre Gardsdrift i mange år engasjert seg i trafikkregler. Det er et tungt arbeid, men når vi ser at vår innsats bidrar til positive resultater for alle som bruker traktor på veg, gir det oss lyst og energi til å fortsette denne kampen.

Mange steder i landet bygges det fjøs og driftsbygninger i stor stil. Enten du skal bygge nytt, bygge på eller bygge om, er det viktig med innspill og erfaringer fra andre. Vi presenterer derfor både små og store prosjekt fra ulike produksjoner, slik at du kan lære og få ideer fra andre som har bygd før.

Ledig plass på laget

Vi som jobber i Bedre Gardsdrift synes selvfølgelig vi har drømmejobben. Jogeir kan mest om trafikkregler og maskinleiepriser. Sesselja trives best i fjøs og åker. Ola er nyhetsjeger og presisjonspesialist. Håkon kan det meste om vedlikehold og gamle traktorer. Bo skriver litt om det meste og Magnus syr det hele sammen. Vi liker å reise i inn- og utland for å besøke bønder, messer og maskinprodusenter. Vi liker å prøvekjøre traktorer, kjenne fjøslukta kile i nesa, og ligge i graset og ta bilder av maskiner i drift. For å nevne noe...

Nå har du sjansen til å bli del av BG-familien: Redaktøren de sju siste årene har visstnok reist nok, og vil gjøre noe helt annet. Dermed er vi på jakt etter en ny og engasjert redaktør som vil jobbe sammen med oss og ta bladet enda et steg videre. Hvis du synes redaktør er litt ambisøst, så har vi et enklere alternativ: Vi trenger også engasjerte frilansere med landbrukskunnskap som kan bidra med aktuelt stoff.

Hvis dette frister, så ta kontakt med sjefredaktør Hans Degerdal. Han treffer du på telefon 907 72 009 eller du kan sende ham en e-post: hans@askmedia.no

Powered by Labrador CMS