Storkrybba er høy i forkant for å hindre fôrsøl. Foto: OK Plast
Storkrybba er høy i forkant for å hindre fôrsøl. Foto: OK Plast

Tandem-krybbe til kalver

Hensikten med å ha to krybber er at kalvene hele tida tømmer én av dem, slik at det blir minst mulig dårlig og gammelt fôr.

Publisert

Hvis hver binge har en slik storkrybbe, er meningen at kalvene tømmer én av de to krybbene annenhver dag. Den krybba som kalvene har tømt, fylles så helt opp igjen. Mens den andre fylles bare halvt opp. Neste dag er den halvfulle tom. På den måten er fôret i krybbene alltid friskt.

Tar 180 liter

Det er OK Plast i Horsens, Danmark, som i samarbeid med en rådgiver og en slaktekalvprodusent har utvikla denne storkrybba i plast. Krybba blir vist på Eurotier i Hannover til uka og er i første rekke mynta på slakteklaver. Den rommer 180 liter og er utforma med en høy, skrånende kant i forkant, slik at større dyr ikke skal søle eller mister fôr på bresken.

Veier 13,5 kilo

Produsenten er ikke sikker på om de minste kalvene ville klart å tømme krybbene, men med skråkanten faller fôret fint inn mot kalvene, slik at de kan nå det, heter det.

Storkybba veier 13,5 kilo og skal derfor være lett å flytte rundt. Den er lagd av et plastmateriale og hjelpestoffer som er godkjent for matproduksjon, så kalvene kan bare ta en bit. I likhet med alle andre produkter fra OK Plast lanseres krybba under varemerket ”Young line”.

Relaterte artikler

Powered by Labrador CMS