Borken Gardstjenester UB har konkurrert med denne reklamefilmen. Nå er de en av 60 finalister.

Konkurrerer om å bli årets ungdomsbedrift

Blant 60 finalister finner vi to ungdomsbedrifter som satser på gardstjenester.

Publisert

138 har konkurrert i Norgesmesterskapet for ungdomsbedrifter, og 60 har gått videre til finalen. Av disse er 20 prosent, eller 12 bedrifter, knyttet til mat og landbruk.

Lyngdal-elever med reklamefilm

En av bedriftene som konkurrerer om å bli årets ungdomsbedrift er Borken Gardstjenester UB. Elevene går på naturbrukslinjen på KVS-Lyngdal, og bedriften de har startet driver med beiterydding, vedhogst og oppussing av gamle redskaper. Tidligere i vinter kunne de overrekke en nyrestaurert Foss-Eik-henger til en kunde.

Under fylkesmesterskapet fikk Borken Gardstenester UB andreplass for beste reklamefilm og tredjeplass for beste samarbeid med næringsliv. Nå representerer de Agder i kategoriene Beste yrkesfaglige bedrift og Beste samarbeid med næringslivet.

Se reklamefilmen fra ungdomsbedriften Borken Gardstjenester.

Jønsberg representert

En annen landbruksrettet bedrift som er med i konkurransen er Litt på kanten UB. De konkurrerer i kategoriene Beste yrkesfaglige bedrift, Beste samarbeid med næringslivet og Bærekraftprisen.

Litt på kanten UB tar på seg ulike jobber. Foto: Anette Berg Kløvstad
Litt på kanten UB tar på seg ulike jobber. Foto: Anette Berg Kløvstad

Elevene bak Litt på kanten UB kommer fra naturbrukslinja på Jønsberg videregående skole. Bedriften driver med rydding av åkerkanter, vegkanter og større hager. De bruker motorsag og ryddesag og har traktor med tømmerhenger og vanlig henger som de bruker i bedriften.

Kåres fredag

Beste ungdomsbedrift 2020 blir kåret førstkommende fredag. Det vil være sending kl.15.00 hver dag denne uka fram til hovedsendingen fredag. Dette skjer på Facebook-siden til Ungt Entreprenørskap.

Powered by Labrador CMS