Verdens første typegodkjente Unimog som traktor

SE VIDEO: Bli med inn i Unimogen som nå er typegodkjent og registrert som traktor.

Publisert

Fra 2008 til i dag har Unimog kun blitt regisrert som lastebil. Mellom 1995 og 2004 var det heller ikke mulig å få registrert som traktor, men fra 2004 til 2008 kunne en bestemt type Unimog UGN få traktorskilter. Dette til tross for at både den norske importøren, NorMog AS på Fetsund, og Unimog selv, har kjempet med myndighetene i mange år for å få lov til å registrere de som traktor med typegodkjenning. Før 1995, og mellom 2004 og 2008, kunne du altså enkeltregisrere Unimog, men det var et sjansespill akkurat som all annen enkeltregistrering. Typegodkjenning har de nå fått, og verdens første traktorregistrerte Unimog med typegodkjenning ble solgt til Trysil nå i vinter. Du har kanskje sett en prototyp på messe i Sverige eller Tyskland, men dette er den første som er solgt.

Originalt kommer Unimog med ei 80-kasse, men den kan elektronisk begrenses til 40, for de som har vanlig traktorførerkort, eller 50 for de som har utvidet til klasse T141.

Unimog kan utstyres med det meste. Som traktor er hydraulikkuttak, veltebøyle og brøyteplate standard, eller rettere sagt et krav for å få den traktorregistrert. Den kan også komme med frontlaster, trepunkt både foran og bak, landbruksdrag, hundegang, dekktrykksregulering, tradisjonell hengerkrok og kraftuttak både foran og bak. For å nevne noe.

Startpris: 1.4 millioner.

Powered by Labrador CMS