Energreen RoboEco.
Roboten med stubbfreser foran.
Du styrer roboten med fjernkontroll.

Gressklipperen som kan bli beitepusser og mer til

Robotgressklipperen Energreen kan med noen enkle grep forvandles til både beitepusser, feiebørste, slåmaskin og mer til.

Publisert

Og nå er den første Energreen roboten fra Maskin Importøren solgt til Oslo Lufthavn.

– Nå blir jobben vår helt klart mye enklere, sier lufthavnbetjent Terje Fogelstrand ved Oslo Lufthavn Gardermoen.

– Det er et marked som er økende, for det er flere som har tatt kontakt om denne roboten, forteller Christofer Kjos Gabrielsen, som er lageransvarlig og kommunikasjonsrådgiver hos Maskin Importøren.

Krattknuser og snøfreser

Roboten som er solgt til Gardermoen, Energreen RoboECO, er den minste av de tre beltegående modellene i Energreen-serien med sine 33 hestekrefter. Den har en tresylindret dieselmotor fra Yanmar og en dieseltank på 21 liter.

Ved hjelp av ulikt utstyr, som du kobler til foran, kan du gjøre om gressklipperroboten til beitepusser, krattknuser, slåmaskin, feiebørste og stubbefreser. Du kan til og med sette på snøfreser og snøskjær.

Roboten har et lavt tyngdepunkt som gjør at den kommer lett fram i alle retninger, også i skråninger med opp mot 50 graders helling.

Arbeid fra godstolen

Roboten er fjernstyrt, med fjernkontroll fra Svenske Scanreco. Kjos Gabrielsen sammenligner det å styre roboten som en blanding av å styre en fjernstyrt bil og å spille PlayStation.

– Kontrollen er enkel å bruke, så det er bare å finne fram godstolen, sette seg i nærheten av der jobben skal gjøres og la roboten gjøre grovarbeidet, sier han.

Som en middels stor traktor

Roboten er ment for entreprenør- og park- og anleggmarkedet, og prisen er deretter. Den minste modelle, RoboEco, koster 475 000 kroner inklusiv moms. Tilleggsutstyret som gjør at du kan bruke den til ulike oppgaver, kommer utenom.

Den største modellen, Energreen RoboPowere, har opp mot 173 hestekrefter og koster 1,5 millioner kroner. Her kan du velge mellom firesylindret motor fra Deutz eller John Deere PowerTech. Sistnevnte øker prisen med 187 500 kroner.

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS