Fra venstre: Trond Schjerven, daglig leder Mutleie, Linda Tønsberg, driftsleder Vaktmesterkompaniet, Knut Bjørnereim driftsleder Vaktmesterkompaniet, Ståle Hansen avdelingssjef snø Vaktmesterkompaniet, Vegard Willassen avdelingssjef grønt Vaktmesterkompaniet og Jan Gunnar Halstvedt, selger hos Eiksenteret Kløfta. Foto: Per Ivar Thoresen.

Storkontrakt på Massey Ferguson

Vaktmesterkompaniet har bestilt 20 Massey Ferguson 4709. Det kan bli atskillig flere senere.

Publisert

Bestillingen er en del av en fem års rammeavtale med Eiksenteret Kløfta. Avtalen finansieres gjennom operasjonell leasing fra AGCO Finance, og intensjonen er at det skal leveres vesentlig flere fremover. Det skriver Eiksenteret i en pressemelding.

Forsøksordning

Vaktmesterkompaniet har tradisjonelt ikke hatt egne traktorer til snøbrøyting. De har istedet leid inn denne kapasiteten.

– For å få til en mer effektiv drift ønsker vi å ta en god del av vintertjenestene selv, og starter nå et pilotprosjekt der vi bruker 20 MF 4709 fra Eiksenteret Kløfta for å brøyte snø i Osloområdet med egne ansatte, forklarer Vegard Willassen, direktør for forretningsutvikling og avdelingssjef grønt hos Vaktmesterkompaniet.

Kan bli flere hundre traktorer

Avtalen er kommet i stand som følge av at Eiksenteret Kløfta initierte kontakt med Vaktmesterkompaniet. De 20 traktorene som det er inngått avtale om nå, er bare starten på samarbeidet.

– Hvis dette fungerer, vil vi ha behov for flere hundre traktorer, sier Willassen.

– Det er klart dette er veldig moro for oss, og jeg kjenner ikke til at det tidligere er blitt inngått en så stor avtale med en lokal forhandler, sier Mads Lier, daglig leder hos Eiksenteret Kløfta, til Bedre Gardsdrift.

Operasjonell leasing

Operasjonell leasing innebærer at kunden leier maskinen i perioden. I prisen ligger da renter, avskrivninger, service og forsikringer. Etter endt avtaleperiode leveres traktorene tilbake, og det kan tegnes en ny avtale.

Powered by Labrador CMS