Jon Magne Sæter (t.v.) fra Eiksenteret Midt-Norge og Trond Kjempekjenn (t.h), adm.dir i Eikmaskin tok med seg MF-sjefen Francesco Quaranta på besøk til Ola Borten Moe, som kjører Massey Ferguson.
Jon Magne Sæter (t.v.) fra Eiksenteret Midt-Norge og Trond Kjempekjenn (t.h), adm.dir i Eikmaskin tok med seg MF-sjefen Francesco Quaranta på besøk til Ola Borten Moe, som kjører Massey Ferguson.

– Norge er et laboratorium

Massey Ferguson-sjefen mener det norske traktormarkedet er som et laboratorium for produsentene.

Publisert

Francesco Quaranta, en av sjefene i Massey Ferguson, har vært på besøk i Norge. Her har han benyttet anledningen til å besøke norske brukere så vel som lokale Eiksentre i Trøndelag.

– Jeg liker å være i kontakt med bønder over hele verden, for ikke å bli sittende i et elfenbenstårn uten kontakt med hverdagen de står i. Vi må møte kundene våre der de er, derfor tar jeg alltid muligheten til å dra på slike besøk, sier han.

Framoverlente bønder

Quaranta benyttet også anledningen til å sette seg ned for en lengre prat med Bedre Gardsdrift.

– Det norske markedet er interessant, for norske bønder er "early adopters", tidlige brukere av ny teknologi, sier Quaranta, og utdyper:

– Norge er et lite marked, men det er som en lab. Målt i antall enheter kan Norge virke lite, men ser vi Norge i et perspektiv av tidlige brukere, er det et viktig marked. Ved å se på hva som selger i Norge, kan vi se noen trender, mener han.

Kraftigere traktorer

En av de tingene han har merket seg, er at traktorene jevnt over er blitt 20 hk større på få år.

– Vi ser en trend der antall hestekrefter øker med rundt ti prosent over hele linjen. En som før kjøpte en 130 hesters traktor, kjøper nå en 150 hester, mens en som kjøpte 150 hk, nå kjøper 170 hk.

Dette samsvarer godt med tallene vi hentet ut fra traktoråret 2018 i BBG nr. 1/2019. Der kom vi fram til at snitteffekten i 2018 var på 146 hk, en oppgang på 13 hester eller rundt 10 prosent fra 2017.

Du kan lese mer om Quarantas tanker om Massey Ferguson i neste utgave av Bedre Gardsdrift, som kommer i månedsskiftet juni/juli.

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS