Ny æra for Massey Ferguson

Lanserer neste generasjon stortraktorer med ny hytte og dobbelkløtsjgirkasse

Publisert

Serien har fått navnet 8S og erstatter de største modellene i 7700-serien. Massey Ferguson forteller at de har jobbet med utviklingen siden 2014. Den mest spennende nyheten er absolutt hytta med fire stolper og nytt design, men den nye Dyna CT girkassen med sjutrinns powershift og dobbelkløtsjfunksjon vil bli et interessant alternativ til trinnløs transmisjon.

Next

Vi fikk en forsmak på det nye designet på Agritechnika i fjor. Massey Ferguson forteller at de har hentet inspirasjon fra blant annet 2000-serien som ble lansert i 1979. Den hadde ei firkanta hytte med store dører, og sølvfarge på ramma. Dette er videreført i det nye designet. Et nytt trekk er en åpning på 24 centimeter mellom hytta og bakkant av panseret. Dette luftrommet bidrar ifølge Massey Ferguson et støynivå inne i hytta på kun 68 dBa.

Armlenet er nytt, og den nye Multipad-kjørespaken har fått en proporsjonal kryss-bryter for å betjene to hydraulikkuttak. Denne løsningen minner om det Fendt presenterte på sin oppgraderte 300-serie i fjor. Mange funksjoner er lagt inn i Datatronic 5 skjermen, for eksempel klimaanlegg, endring av kraftuttaksturtall, og mer.

Alle modellene i 8S-serien er MF Guide GPS ready, og muligheten for at fabrikken kan kommunisere elektronisk med traktoren ligger inne fra fabrikk som standard.

Massey Ferguson er i ferd med å innføre det de kaller MyMF. Det er et oppfølgingssystem der både fabrikk, forhandler, og eier kan følge traktoren elektronisk. I første omgang vil systemet bli innført i Storbritannia, Tyskland, og Frankrike mot slutten av 2020.

Kjent motor

8S har selvfølgelig motor fra AGCO Power. Alle de fire nye modellene har 7,4 liter volum, og effekten varierer fra 205 hestekrefter i den minste til 265 hestekrefter i den største 8S.265. Massey Ferguson hevder at de nye motorene har et stabilt dreiemoment helt fra 1500 o/min, og ned til 1000 o/min. Serviceintervallet er økt til 600 timer. Luftinntaket til motoren er plassert bakover i den nye åpningen mellom hytte og panser. Det skal gi renere innsugsluft, og for oss som bor i et vinterland vil dette kanskje gi fordeler ved kjøring med frontmontert snøfres. Lufta for kjøling blir fortsatt tatt inn i fronten av panseret.

Ny girkasse

Mange av traktorprodusentene har lansert avanserte powershift-girkasser som alternativ til trinnløse girkasser de siste åra. Massey Ferguson presenterer en helt ny girkasse med dobbelkløtsjfunksjon som et alternativ for den nye 8S. Den har fire grupper, og sju powershift-trinn. Du kan også velge krypegir i tillegg. Topphastigheten for Dyna-7 blir oppgitt til 53 km/t, og du oppnår marsj-fart ved 1600 o/min. For å betjene girkassen finner du fortsatt den kjente Power Control spaken til venstre for rattet. Den ble lansert for første gang på 6200-serien for 20 år siden, men henger med fortsatt.

ECO hydraulikk

Du kan velge mellom flere forskjellige pumpealternativer, fra den minste på 150 l/min, til den største på 205 l/min. En ECO-funksjon blir også tilgjengelig. Det gir en leveranse på 205 liter allerede ved 1600 o/min. Maksimalt antall hydraulikkuttak er fem doble bakover, og fire doble framover. Løftekapasiteten er oppgitt til 10.000 kg bak, og 4.800 kg for fronthydraulikken. Du kan få to dobble hydraulikkuttak i fronten av traktoren fra fabrikk, og i tillegg en egen ISO-Bus kontakt for frontmonterte redskaper.

Størrelser

8S får en akselavstand på 3050 mm. Det gir en svingradius på 6,8 meter. Tillatt totalvekt blir 16.000 kg, og største dekkdimensjon bak er 710/70-42. Massey Ferguson hevder også at de er førstemann ut til å tilby det nye VF dekket fra Trelleborg med dimensjon 650/75-42. Det er kanskje et interessant alternativ for de som ønsker en smalere traktor for veikjøring?

Når lander 8S?

Serien som blir presentert nå vil erstatte de største modellene i 7700-serien. De minste modellene opp til 7719S vil fortsatt henge med. Om vi ser nyskapningen i Norge i 2020 er usikkert, men vi i Bedre Gardsdrift kjenner til at Massey Ferguson har flere nyheter på lur i nær framtid.

Kandidat til Årets traktor

Modellen 8S.265 Dyna 7 er en av kandidatene i klassen Tractor of the year 2021. Bedre Gardsdrift er Norges medlem i juryen.

Powered by Labrador CMS