Foto: Agco
Foto: Agco

Traktorstatistikken: AGCO-merkene cruiser videre

Felleskjøpet faller mens Valtra, MF og Fendt leverer solide salgstall.

Publisert

Eikmaskin og Akershus Traktor leverer sterkt på registreringsstatistikken om dagen. John Deere er fortsatt markedsleder, men for andre måned på rad må de se seg slått av Valtra (på månedsbasis). Felleskjøpet og John Deere ligger nå 84 traktorer bak fjoråret til tross for en solid ordrereserve på vei inn i 2019. Det betyr en markedsandel på 23,8 prosent, 5,9 prosentpoeng mindre enn på samme tid i fjor.

Valtra, MF og Fendt har derimot registrert til sammen 232 traktorer mer enn til samme tid i fjor. Mye er takket være at MF har kommet seg på beina igjen, men Valtra og Fendt ser ut til å ha sikret hver sin rekord også i år. Til sammen har de tre Agco-merkene nå 51,2 prosent av markedet, en solid oppgang på 8,2 prosentpoeng fra samme tid i fjor.

For A-K Maskiner sin del ser det mørkt ut på Case IH-siden, med en nedgang på 51 traktorer. Det er nesten en halvering i forhold til fjoråret. New Holland ligger på linje med fjoråret, men leverer nok en god måned isolert sett. I august sto New Holland for 9,7 prosent av markedet.

Vi merker oss også at årets andre Lamborghini er på plass. I 2018 ble det ikke registrert noen traktorer derfra.

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS