Siloking eTruck i bruk hos ammekubonden Harald Dahl i Nannestad.
Siloking eTruck i bruk hos ammekubonden Harald Dahl i Nannestad.

Norgespremiere for Siloking eTruck

Eikmaskin hadde sin første demonstrasjon med Siloking, et av de nyeste tilskuddene i produktporteføljen, tidligere i dag.

Publisert

Siloking skulle egentlig har norgeslansering i Leto-hallen i mars, men koronakrisen satte en stopper for det. I stedet fikk den altså norgespremiere i dag.

Det foregikk hos ammekubonden Harald Dahl i Nannestad. Han fikk også æren av å prøve den hel-elektriske selvgående demo-vogna på eget bruk. Her er altså både vogna og miksingen elektrisk.

Tre størrelser

Vogna som ble vist fram heter eTruck 1408-10. Den rommer 10 kubikk og tar lett to rundballer uten søl. Det finnes også en mindre vogn på 8 kubikk og en større på 14 kubikk. De to minste vognene har én skrue, mens den største har to.

Vognene kommer med en utmatingsluke som standard, men det er mulig å få den levert med en luke på hver side som tilvalg. Skrapen som dytter inn fôret i forkant er også ekstrautstyr.

Det samme er tanken for vitamin- og mineraltilsettinger. Denne tanken har en egen skrue som sørger for en jevn fordeling i fôrblandingen.

Gjenstår å teste den i Norge

Importøren har vært i Tyskland og sett vogna i bruk der.

– Der ladet de hver tredje dag. De merket en liten nedgang i kapasiteten om vinteren, men ikke veldig mye, men det gjenstår å få testet det i Norge, sier Kristine B. Pedersen, produktsjef i Eikmaskin.

Vogna bruker blysyrebatterier som skal tåle temperaturer ned til minus 26 grader.

Det skal være solgt 50-60 stykker av eTruck i hele Europa. Så gjenstår det å se om den finner et marked også i Norge. Harald Dahl, som vanligvis bruker en slept fullfôrvogn, lot seg i alle fall imponere.

– Dette var veldig enkelt og noe helt annet enn å kjøre ut med gamletraktoren, sa han etter å ha kjørt en runde på fôrbrettet.

Powered by Labrador CMS