Oversiktsbilde av hele garden med alle driftsbygningene og tilstøtende jorder. Bolighuset i forgrunnen er meget forseggjort, ifølge megleren. Foto: Skånegårdar

Hønsegård til 133,5 millioner kroner

Skulle du tilfeldigvis ha 133 500 000 kroner til overs, kan du få kjøpt egg-garden Lilluns Ägg – Tre högar ved Halmstad i Sverige.

Publisert

I prisen inngår et produksjonsanlegg for 200 000 frittgående høns fordelt på seks hus. Videre en nybygd maskinhall og et verksted. Våningshuset er på 264 kvadratmeter med et tilstøtende svømmebasseng. Totalt er eiendommen på 1780 dekar. Av disse er 1660 dekar dyrkamark, skriver ATL.

Lettstelte 200 000 høns

Megleren i Skånegårdar, som står for salget, innrømmer godt nok at 133,5 millioner kroner er en stiv pris, men at den kan forsvares utfra det faktum at anlegget arbeidsmessig er meget effektivt. På relativt kort tid kan du handtere alle dyr og egg, noe som drar ned arbeidskostnadene, heter det i prospektet. Dessuten kan årsregnskapene vise til en veldig høy avkastning de siste årene.

Søker nye utfordringer

Det siste hønsehuset ble ferdigstilt i 2016. Foto: Skånegårdar

ATL forteller videre at den nåværende eieren begynte å bygge opp garden allerede i 2008. Det meste ble ferdigstilt i løpet av 2012, mens de siste fugleburene, eller voliere som det heter på fagspråket, ble satt opp i forrige uke. Nå som garden er ferdig, synes ikke eieren at han lenger får utløp for sin kreativitet og vil finne på noe annet å gjøre. Det er grunnen til at garden er til salgs, skal vi tror megleren.

.

Powered by Labrador CMS