Ingen jul uten eggerøre

23. desember: Eggerøre er selvskreven både til julefrokosten eller til julens koldtbord. Lag gjerne eggerøre til søndagsfrokosten ellers også, så gjør du ditt for å holde overproduksjonen nede.

Publisert

Eggerøre er like godt til røkelaks som til spekeskinke, fenalår og annen spekemat, og den smaker utmerket alene på et stykke fersk loff eller knasende sprøtt rundstykke.

Overproduksjon av egg

Og det er bare å spise så mye du kan, for ifølge Totalmarked kjøtt og egg viser de siste prognosene for 2019 at det ligger an til et stort og økende overskudd av egg.

– Med bakgrunn i historisk høye klekketall går vi nå inn i en periode med stor overproduksjon av egg. Prognosen viser et overskudd på om lag 2 000 tonn, sier Ole Nikolai Skulberg, direktør for Totalmarked kjøtt og egg.

Han advarer nå mot at flere etablerer seg i markedet.

– Ytterligere nyetableringer av eggproduksjon nå vil resultere i overproduksjon og svak økonomi for eggprodusentene i lang tid fremover.

Juleburrito til frokost

Du kan gjøre ditt ved å spise egg litt oftere. 2000 tonn tilsvarer rundt 30 millioner egg. Det er mye, men likevel ikke mer enn seks ekstra egg per person i løpet av et helt år.

For en vri på frokosten annendag kan du for eksempel prøve frokostburrito med eggerøre. Men vil du gjøre det til en skikkelig julevariant, kan du bytte ut tortillaen med norske lefser og erstatte kjøttdeig og salsa med spekeskinke og litt rømme.

For flere ideer til hvordan du kan gjøre eggerøren ny og spennende, se Matprat. Her finner du til og med oppskrift på sushi med eggerøre om du skulle trenge litt avveksling fra juleribbe og spekemat.

Ingen jul uten eggerøre
#ingenjulutenbonden

#ingenjulutenbonden

  • I år teller vi ned til jul med taggen #IngenJulUtenBonden 
  • I en artikkel hver dag fram mot jul løfter vi fram ulike måter at bonden og bondens produkter bidrar til den gode julefølelsen
  • Vi oppfordrer også andre til å bruke taggen #ingenjulutenbonden i sosiale medier for å vise hva bonden betyr for julefeiringa, enten du bor på bygda eller i byen

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS