Kyllinger av rasen Hubbard vokser saktere. De får også mer plass å boltre seg på med ECC-standarden.
Kyllinger av rasen Hubbard vokser saktere. De får også mer plass å boltre seg på med ECC-standarden.

Norsk Kylling skal være første i verden til å oppfylle ny standard for dyrevelferd

Det er dyrevelferdsstandarden European Chicken Commitment (ECC) det er snakk om, og Norsk Kylling hevder de er verdens første til å oppfylle den i stor skala.

Publisert

En rekke store matforhandlere har forpliktet seg til å gjennomføre standarden innen 2026. Foreløpig er det kun Norsk Kylling på Orkanger som gjør dette i et betydelig volum.

Strengere krav

- De andre vender nå blikket mot Norge, Trøndelag og Norsk Kylling for å se og høre hvordan vi har gjort det. Det er økt internasjonal interesse for det som gjøres hos Norsk Kylling, sier Ole Robert Reitan, styreleder i Norsk Kylling, i pressemeldingen.

Standarden inneholder flere krav som er betydelig strengere enn norske eller andre lands regelverk. Det skal benyttes en mer saktevoksende kyllingtype, kyllingene skal ha naturlig lys og bedre i fjøset, og det skal være kontroll utført av en tredjepart for å sikre at produksjon fyller kravene.

Hvordan er økonomien for bonden?

Men hvordan er det økonomisk for bøndene som følger denne standarden? Vi har sett nærmere på drifta og regnskapstallene hos en av kyllingprodusentene som leverer til Norsk Kylling.

Det kan du lese mer om i morgen og i Bedre Gardsdrift nr. 5. Da publiserer vi gardsanalyse fra Beitstad der Odd Ingar Skei har byttet ut Ross 308 med Hubbard.

Powered by Labrador CMS